www.folksamlopension.se

www.folksamlopension.se

Gör ett aktivt pensionsval

Det här med pension kan kännas långt borta. Men det lönar sig att bry sig. Genom att göra smarta val kan du lägga grunden för en bättre pension och bättre ekonomi i framtiden. LO-förbunden har ett eget pensionsbolag som vi av flera anledningar rekommenderar till våra medlemmar: Folksam LO Pension.

Det här är Folksam LO Pension

Folksam LO Pension är LO-förbundens eget pensionsbolag som bildades för att värna om medlemmarnas tjänstepension. Idag förvaltar pensionsbolaget tjänstepensionen för nära en halv miljon kunder.

  • LO:s förbund och Folksam samäger Folksam LO Pension, det ger medlemmarna möjlighet att påverka.
  • Långsiktigt god avkastning och låga avgifter betyder mer pension till dig.
  • Du får ett smart fonderbjudande, pensionspengarna placeras med risknivå utifrån din ålder.
  • Dina pensionspengar placeras i företag som tar ansvar för människor och miljön.


Avkastning och avgifter

Folksam LO Pension arbetar för att ge dig en långsiktig god avkastning. Med låga avgifter blir det mer pengar i pension till dig.

Smart och enkelt

Pension ska vara smart och enkelt. Därför sköter Folksam LO Pension allt åt kunderna och placerar pengarna smart utifrån hur långt du har kvar till pensionen. Det betyder att som ung har du en större del av ditt sparande i aktiefonder och med åldern fördelas det om så att en allt större del placeras i räntefonder med mindre risk. Allt sker automatiskt.

Vårt hållbarhetsarbete

Folksam LO Pension arbetar för att kundernas pensionspengar ska förvaltas ansvarsfullt genom att ställa krav på de utvalda fonderna och att bevaka att de påverkar de bolag de investerat i till ett mer hållbart beteende.

Läs mer om LO-förbundens eget pensionsbolag


Så här väljer du Folksam LO Pension

Det är enkelt att välja Folksam LO Pension! Gör ditt val direkt via Fora som är valcentral för avtalspension SAF-LO. Du kan även flytta tidigare intjänad pension till Folksam LO Pension, så att du samlar allt på ett ställe.

Gör ditt val av Folksam LO Pension hos Fora

Har du frågor om hur det går till? Läs mer här eller ring 020-414 414 för att få veta mer.

Så väljer du Folksam LO Pension


Få hjälp på ditt eget språk

På Folksam LO Pensions hemsida kan du få hjälp på flera olika språk, till exempel på spanska, turkiska och persiska. Det finns också ett avsnitt på lättläst svenska. Du kan också kontakta flerspråkig kundtjänst på telefonnummer 0771-585 900.

Kundservice på andra språk

Uppdaterad: