Fotograf: Anna Ledin Wirén

Starkare tillsammans!

Att vara medlem i Elektrikerna innebär att du har ett fackförbund bakom dig som ser till att du får den lön och de villkor som du har rätt till samt att du får stöd och råd om allt som rör ditt jobb. Genom att vara medlem i facket kan du också påverka din och dina arbetskamraters vardag på din arbetsplats!

 

I facket är du aldrig ensam. I facket får du mer muskler. Det spelar ingen roll om det handlar om tuffa löneförhandlingar eller jobbiga samtal med arbetsgivaren. Vi tar fajten tillsammans. För högre löner och en bättre arbetsmiljö.

Varför finns facket, kanske du undrar? Det enkla är kanske att svara med motfrågor. Tror du att vi skulle ha högre löner om inte facket fanns? Skulle vi ha haft vår semester? Skulle vi ha haft vår arbetslöshetsförsäkring? Detta är alla frågor som vi har kämpat för historiskt och kämpar för idag. För det finns en konflikt mellan oss som jobbar och arbetsgivarna. Vi vill ha ett jobb med så bra lön och arbetsvillkor som möjligt. Arbetsgivarna vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är inget konstigt med det. Det är därför vi organiserar oss fackligt i Elektrikerförbundet.

Du som ännu inte är medlem blir starkare av oss som redan är medlemmar. Vi som är medlemmar blir starkare av att du också går med. Tillsammans blir vi starkare. Medlemskapet i facket kan beskrivas som ett löfte som medlemmarna ger varandra: 

"Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin, under några omständigheter, arbeta på sämre villkor eller till lägre lön än det vi nu lovat varandra.

Vi lovar varandra detta i den djupa insikten om att om vi alla håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav."

För oss är inte solidaritet en fråga om att vara snälla mot varandra. När vi ställer upp för varandra – en för alla – alla för en – blir vi alla starkare. Det handlar alltid om solidaritet. Det är den enkla sanningen. Då kan vi inte spelas ut mot varandra. Gemensamt vågar vi ställa krav på bättre arbetsvillkor och högre lön. Gemensamt har vi större chans att få igenom våra krav. Det tjänar vi alla på. Var och en - och alla tillsammans.

Välkommen som medlem!

Bli medlem i facket!

Bli medlem

Fackförbundet Elektrikerna organiserar Sveriges elektriker och är deras samlade röst i samhällsdebatten. Tillsammans kämpar vi för högre lön, bättre arbetsvillkor och trygga jobb. Som medlem i Elektrikerna:

– Bidrar du till ett bättre kollektivavtal.
– Kan du påverka på ditt jobb och i samhället.
– Har du möjlighet att gå kurser på arbetstid.
– Kan du ha koll på nya jobb med Jobbkollen.
– Har du alltid någon att fråga om hjälp.
– Får du trygghet av inkomst- och juristförsäkring.

Bli medlem i Elektrikerna!

Granskad:
Kategorier: