Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

RSS
 • Kom på 6F:s Prideseminarium: ”Bögen i byggboden”

  Elektrikerna anordnar, tillsammans med övriga 6F-förbund, ett seminarium under Prideveckan: "Bögen i byggboden – 6F förbunden i samverkan för en inkluderande arbetsplats". Seminariet är öppet för alla och du är varmt välkommen!

 • Elektrikerna positiva till (S) pensionsutspel

  Statsminister, Stefan Löfvén, presenterade igår Socialdemokraternas förslag till kraftiga höjningar av pensionerna. Elektrikerna välkomnar förslaget. Förbundet har under lång tid ställt krav på höjning av pensionen.

 • Nu blir det billigare att vara medlem i facket!

  Tack vare facklig-politisk påverkan från bland annat Elektrikerförbundet har riksdagen efter ett förslag från den Socialdemokratiskt ledda regeringen fattat beslutet att kostnaden för att vara med i facket från och med den 1 juli 2018 blir betydligt...

 • Grattis till junis vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Bravida i Danderyd och ackordslaget från Bravida i Östersund till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Grattis till majs vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin i Luleå och ackordslaget från Henningssons Elektriska AB i Falun till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Kommentar till parternas uppgörelse i förhållande till strejkrättsutredningen

  Förra sommaren tillsatte regeringen en utredning som ska analysera och ta ställning till om det är möjligt att begränsa rätten att vidta stridsåtgärder.

 • Noll-policy till att, i alla sammanhang, bjuda på alkohol på medlemmarnas pengar!

  Redan idag har Elektrikerförbundet i sin policy en noll-policy. Förbundsmötet ville dock att beslutet om detta skulle tas även av förbundsmötet, förbundets högsta organ. Så blev också förbundsmötets beslut.

 • Ny ledning och styrelse vald för Elektrikerna

  Förbundsmötet har nu röstat fram en ny ledning och förbundsstyrelse för förbundet. Nyinvalda är Pontus Boström till ledningen och Elin Gustafsson Fagerlind till styrelsen.

 • Nu startar Elektrikernas förbundsmöte 2018!

  Hela förbundsmötet, vårt högsta beslutande organ, kommer att direktsändas och du kan se det direkt på vår hemsida eller via nedanstående länk.

 • Vi stödjer Hissförbundet i Norge

  Svenska Elektrikerförbundet ställer sig bakom Hissförbundet i Norge i deras kamp för kollektivavtal och rättvisa villkor och löner för deras medlemmar på företaget Orona i Norge.

Uppdaterad: