Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

RSS
 • Nytt prestationslönesystem på Otis

  Efter en lång tids förhandlingar har förbundet och Otis träffat en överenskommelse om ett prestationslönesystem för nyproduktion (NE), modernisering (MOD) och rulltrappor (ESC) samt för efterarbeten s.k Adjuster.

 • På söndag är demokratins högtidsdag!

  Ditt engagemang och din delaktighet kan påverka och göra skillnad, såväl i valet som i facket. Använd din rösträtt senast söndag den 9:e september och påverka hur Sverige styrs nästkommande 4 år.

 • Grattis till augustis vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin El i Stockholm och ackordslaget från Assemblin El i Falkenberg till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Elektrikerna enda LO-förbund som är samarbetspartner till Statement Festival

  Mellan 31 augusti till 1 september äger Statement Festival rum i Göteborg. En festival som startades som en reaktion på de otaliga övergreppen på kvinnor som inträffat på musikfestivaler. Elektrikerförbundet är med som samarbetspartner för att stötta...

 • Ny 6F-rapport: Låga löner funkar inte

  Under förmiddagen släpptes 6F:s nya rapport "Låga löner funkar inte" som är del av projektet "Lönebildning för jämlikhet". Nedan kan du läsa rapporten i sin helhet.

 • Kom på seminarium: Låga löner fungerar inte!

  6F-förbunden, Elektrikerna, Målarna, Seko, Byggnads och Fastighets, släpper på fredag en ny rapport om lönebildning inom ramen för sitt stora projekt "Lönebildning för jämlikhet" och arrangerar i samband med det ett seminarium.

 • Kom på 6F:s Prideseminarium: ”Bögen i byggboden”

  Elektrikerna anordnar, tillsammans med övriga 6F-förbund, ett seminarium under Prideveckan: "Bögen i byggboden – 6F förbunden i samverkan för en inkluderande arbetsplats". Seminariet är öppet för alla och du är varmt välkommen!

 • Elektrikerna positiva till (S) pensionsutspel

  Statsminister, Stefan Löfvén, presenterade igår Socialdemokraternas förslag till kraftiga höjningar av pensionerna. Elektrikerna välkomnar förslaget. Förbundet har under lång tid ställt krav på höjning av pensionen.

 • Nu blir det billigare att vara medlem i facket!

  Tack vare facklig-politisk påverkan från bland annat Elektrikerförbundet har riksdagen efter ett förslag från den Socialdemokratiskt ledda regeringen fattat beslutet att kostnaden för att vara med i facket från och med den 1 juli 2018 blir betydligt...

 • Grattis till junis vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Bravida i Danderyd och ackordslaget från Bravida i Östersund till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

Uppdaterad: