Håll koll på din pension!

Räkna ut hur mycket du får i avtalspension och varför det är så bra med kollektivavtal! Vi hjälper dig att kolla så att din arbetsgivare inte missat att betala till din pension. Pröva räknesnurran här!

Alla som arbetar ska få ett pensionsbesked. Den som arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal ska ha fått en avsättning av sin arbetsgivare till sin avtalspension eller tjänstepension.

Stämmer inte ditt pensionsbesked med det du räknar ut här? Om du är medlem i Elektrikerna så hjälper vi dig gärna att reda ut så att din pension blir rätt! Hör av dig till Kontakten på 0771-10 14 00 eller kontakten@sef.se. Inte medlem? Bli medlem idag!

Är det dessutom så att du jobbar på en arbetsplats med Installationsavtal eller Kraftverksavtal så har Elektrikerförbundet förhandlat fram en extra pensionsavsättning till dig. I beräkningssnurran nedan är avsättningen satt till 1%, men efter avtalsperioden kommer den uppgå till 1,5% då vi nu lyckats förhandla fram ytterligare 0,5% avsättning.

Pensionen räknas på din månadslön tillsammans med dina rörliga lönedelar såsom exempelvis ackordsersättning, OB och bidrag till restid. Vill du veta vilka rörliga lönedelar som är pensionsgrundande kan du läsa mer på Foras hemsida.

Läs med om pensionsgrundande inkomst

Räkna ut din pensionspremie

Räkna ut hur mycket du får i avtalspension och varför det är så bra med kollektivavtal! Vill du veta vilka rörliga lönedelar (exempelvis ackordsersättning, OB och restid) som är pensionsgrundande kan du läsa mer här

Välj avtal

Ange din lön

Dra i reglaget eller skriv in i bubblan

Din pensionspremie

Så här mycket har facket förhandlat fram till din pension.

Avtalspension 4,5%

+

=

Total avsättning

Uppdaterad: