Hur ser framtiden ut för elektriker?

Inom tio, tjugo år ska samhället ha ställt om till fossilfri energi och allt ska försörjas med el. Hur påverkar det elektrikeryrket?

I projektet ”Elektriker 2030” diskuterade vi våren 2021 olika utmaningar som elektriker står inför, utifrån det som händer i omvärlden. Ökad tidspress, innovativ teknik och ökad konkurrens var tre utmaningar som återkom i diskussionerna.

Var med och skapa bättre förutsättningar för framtidens elektriker

Vi vill gärna se motioner och förslag som möter de utmaningar som yrket, branschen och förbundet står inför.

Så kan du bidra

  1. Skicka oss ett meddelande med dina tankar via formuläret nedan så samlar vi ihop alla goda idéer och förslag som stöd för diskussioner på förbundsmötet i maj 2022. Utgå gärna från spaningar som är gjorda.
     
  2. Skriv konkreta förslag i form av motioner. Prata ihop dig med dina arbetskamrater och formulera förslag på vad Elektrikerförbundet bör göra de kommande tio åren. Använd formuläret för motioner. Deadline för att skicka motioner till förbundsmötet i maj 2022 har tyvärr passerat men motionerna som du skickar in nu kommer istället att hanteras på höstens centrala representantskap.
     

Vill du veta mer? Läs om 28 trender som påverkar ditt jobb som elektriker eller ladda ner och läs en mer utförlig rapport om Elektriker 2030 nedan. 

  • Rapport: Elektriker 2030 (2,17 MB)

    En spaning om hur yrket som elektriker kan påverkas av förändringar i omvärlden och vad medlemmar i Elektrikerförbundet vill göra åt det.

Idéer eller förslag om Elektriker 2030

Att lämna namn och e-post är helt frivilligt. Det går utmärkt att vara anonym. Vi samlar bara in dina personuppgifter för att ha möjlighet att svara på ditt meddelande.

Uppdaterad: