Gå en facklig kurs!

Medlem
Förtroendevald
Öppen för alla

3 tillgängliga kurser.

Sortera efter: A-Ö Datum
 • El-Intro är en kurs för dig som vill lära dig mer om ditt fackliga medlemskap. Under en dag får du en introduktion i vad det innebär att vara medlem i Elektrikerna. Du får bekanta dig med organisationen, hur vi förhandlar fram ett bra kollektivavtal och hur vi jobbar med arbetsmiljö. Vi kollar också på vilka försäkringar som ingår i medlemskapet och vad det innebär att jobba på ackord.

  Du får dessutom kunskap om hur är förbundet uppbyggt och dess verksamhet samt hur du som medlem har möjlighet att påverka.

  Detta och mycket mer tar vi upp under en dag med föreläsning och diskussioner.

  Varmt välkommen att söka!

  RÖSTER OM KURSEN:
  "Bra med information och snabb genomgång på vad facket har haft för betydelse i historien."
  "Mycket bra information om vad facket gör. Trevliga kursledare, tydliga, villiga att svara på frågor."
  "Bra föreläsningsledare, tydliga och sakliga. Överblicken av vad förbundet gör var bra."

 • El-Medlem är en kurs för dig som vill lära dig mer om dina rättigheter och skyldigheter på jobbet. El-Medlem går också igenom möjligheten att tjäna mer genom att jobba på ackord för dig som jobbar på Installationsavtalet. Du får mer kunskap om ditt kollektivavtal och hur vi tillsammans kan jobba för en bättre arbetsmiljö.

  Under tre dagar lär du känna vår historia, fackets grundidé och vad en lokal fackklubb gör. Vi kollar även på sambandet mellan ordning och reda på arbetsplatsen och vilken lön man som arbetare har rätt till. Du får också en genomgång av dina medlemsförsäkringar.

  Detta och mycket mer tar vi upp under tre dagar med föreläsning och diskussioner.

  Varmt välkommen att söka!

  RÖSTER OM KURSEN:
  "Mycket bra information med trevliga och kunniga ledare."
  "Bra stämning med öppenhet för frågor och funderingar."
  "Mycket information om saker jag inte kände till tidigare."

 • El-Vald är en kurs för dig som är förtroendevald. Kursen är främst för dig som är ny i ditt fackliga uppdrag, men även för dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Observera att kursen är 3x3 dagar. När du anmäler dig till steg 1 ska du även gå steg 2 och 3, det vill säga du anmäler dig till samtliga 9 dagar på en gång. På steg 1 går vi igenom de grundläggande delarna så som medlemskapets värde, förbundets organisation, medlemsförsäkringarna, ledarskap, ideologi och kollektivavtal. På steg 2 får du på ett enkelt och lättförståeligt sätt lära dig hitta i kollektivavtalet, vad avtalet innebär samt hur medlemmarna har användning av det. På steg 3 går vi igenom och lär oss att tolka de arbetsmarknadslagar som är aktuella för oss och kopplar ihop dem med våra kollektivavtal. Kursens mål är att du ska kunna ta på dig enklare förhandlingar på ditt företag. Detta och mycket mer tar vi upp under tre dagar med föreläsning och diskussioner. Varmt välkommen att söka!