Bli medlem

Bli medlem

Bli medlem i Elektrikerna! Varför ska du bli medlem? Vad innebär ett medlemskap? Och vad kostar det? Det får du svar på här.

Medlem i Elektrikerna

Som medlem i Elektrikerna får du tillgång till en hel del förmåner. Möjligheten att gå kurser på betald arbetstid, egen jurist och hjälp att driva tvister i arbetsdomstolen är några exempel.

Elektrikernas kollektivavtal

Ditt kollektivavtal

Kollektivavtalet är en överenskommelse mellan Elektrikerna och din arbetsgivare, och nästan allt som rör din anställning regleras i kollektivavtalet.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Så här blir du tryggare på jobbet.

Ung i förbundet

Som ung elektriker och medlem i Elektrikerna finns det många möjligheter för dig att engagera dig! Utan ditt engagemang och delaktighet stannar rörelsen upp.

Bli elektriker

Bli elektriker

Det finns många anledningar till att välja att bli elektriker och möjligheterna att få jobb efter utbildning är mycket goda. Du kan bli elektriker genom att gå 3-årigt yrkesprogram på gymnasiet eller utbilda dig senare som vuxen.

Lärling

Har du precis fått en lärlingsanställning? Så här gör du för att få ut ditt certifikat.

Försäkringar

Har du koll på vilka försäkringar som ingår i ditt medlemskap och via kollektivavtalet?

Ackord

När du jobbar på ackord har du chansen att tjäna mer pengar. Läs mer här!

Avtalsrörelse

Hur går avtalsrörelsen till?

Elektrikerna tecknar kollektivavtal – avtal som reglerar dina anställningsvillkor. När kollektivavtalen ska omförhandlas med arbetsgivarna så kallas det avtalsrörelse.

Gå en kurs

Genom att gå en kurs får du en bred grund att stå på i arbetslivet. Du har rätt till ledighet för deltagande på fackliga kurser och det kostar ingenting!

ELQvinnorna

ELQvinnorna

ELQvinnorna är Elektrikernas nätverk för kvinnliga elektriker, men vi är även så mycket mer. ELQvinnornas fokus ligger på medlemmarnas lika värde och rätt. Vi vill skapa acceptans att få vara olika.

Arbete utomlands

Har du funderat på att arbeta i Norge? Vad händer med ditt medlemskap under tiden?