ELQvinnorna på kvinnokonferensen 2018

ELQvinnorna på kvinnokonferensen 2018

Fotograf: Diana Oldenburg

ELQvinnorna

ELQvinnorna är Elektrikernas nätverk för kvinnliga elektriker, men vi är även så mycket mer. ELQvinnornas fokus ligger på medlemmarnas lika värde och rätt. Vi vill skapa acceptans att få vara olika.

ELQvinnorna startade som ett nätverk för kvinnliga elektriker. För att stötta, stärka och behålla de kvinnor som valt att arbeta inom elbranschen. Nätverket blev en plattform för kvinnor att agera i.

Med åren har ELQvinnorna utvecklats och idag jobbar vi även mycket med att förändra bilden av el-yrket, från att vara ett yrke för män till att vara ett yrke för alla. Vi vill öppna dörrar, vidga vyer och skapa ett nytt klimat för att göra branschen mer inkluderande. Vi tror att en mer jämställd och jämlik elbransch skulle gynna oss alla, inte bara kvinnor. Vi vill skapa acceptans att få vara olika.

ELQvinnorna är en liten del av Elektrikerförbundet och kan inte få förändring på egen hand. Vi behöver tillsammans hjälpas åt och stå upp för varandra.

I respektive avdelning finns en förtroendevald som är ansvarig för kvinnlig verksamhet inom avdelningen. Om du har idéer eller förslag på vad ELQvinnorna kan göra inom din avdelning så hör gärna av dig till ansvarig för kvinnlig verksamhet i din avdelning!

Du hittar kontaktuppgifter till ELQvinnorna under respektive avdelning här på hemsidan. Det går även bra att maila oss på elqvinnorna@gmail.com.

Följer du oss på Facebook?

Följ oss gärna på Facebook!
Där får du kontakt med kvinnor i branschen och vi delar med oss av vår vardag. Vi svarar på frågor och finns där som stöd för dig!

ELQvinnorna på Facebook

Är du gravid?

Elektrikerna har sammanställt en broschyr där du kan läsa om vilka risker och faktorer som är särskilt viktiga att tänka på när man är gravid eller ammar i elbranschen. Där hittar du också en checklista som är bra att kolla igenom och en riskbedömning och handlingsplan vid graviditet som du som gravid, arbetsgivaren och skyddsombudet bör gå igenom och fylla i tillsammans. Läs mer här:

GRAVID OCH AMMANDE PÅ JOBBET

Granskad: