En kraftfull röst tack vare att vi är många

Fackförbundet Elektrikerna organiserar Sveriges elektriker. Tillsammans är vi Elektrikernas kraftfulla röst för en ljus och hållbar framtid!

Det är viktigt att vi är många. Genom att Elektrikerna har en hög organisationsgrad, det vill säga att många är med i facket av alla de som skulle kunna vara det, ökar vårt gemensamma inflytande och vi kan påverka mer. Vi kan ställa krav mot arbetsgivarna och man måste lyssna på oss. Då kan vi försvara och utveckla våra kollektivavtal och vara en självklar röst på arbetsmarknaden och i samhällsdebatten.

Det som gör fackförbundet Elektrikerna unikt är att vi är ett yrkesförbund för arbetare som jobbar med el. Genom medlemskapet får du inflytande över din arbetssituation. Medlemmar i facket vågar säga ifrån på jobbet om någonting är fel och kan vara trygga i att få backning av en hel organisation. Som medlem i Elektrikerna kan du tillsammans med andra göra skillnad på jobbet, i samhället och i världen.

Elektriker ska vara ett drömyrke för många. Som yrkesförbund är vi med och utvecklar yrket. För elektriker behövs! I takt med att användningen av elektricitet ökar i och med den gröna omställningen växer också behovet av elektriker. Som elektriker är du en miljöhjälte med en ljus framtid. Elektrikerna jobbar för att den framtiden också ska vara hållbar. Alla ska ha rätt att komma hem hela och rena från jobbet. Med hjälp av kollektiv styrka skapar vi ännu bättre livskvalité för medlemmar i Elektrikerna.

Genom att vara medlem i facket bidrar du till att vi kommer ett steg närmare Elektrikernas vision: Tillsammans är vi Elektrikernas kraftfulla röst för en ljus och hållbar framtid!

Vi ska bli fler – Lyssna på Elektrikerpodden

Elektrikerpodden är en podcast som drivs av Billy och Peter som båda har bakgrund inom elteknikbranschen. Elektrikerna har fått möjlighet att vara med i flera avsnitt och prata fackliga frågor.

I detta avsnitt pratar om hur vi blir fler – både elektriker och medlemmar i facket. Medverkar gör Elektrikernas förste vice ordförande Louise Olsson och Daniel Lundblad, förtroendevald i förbundsstyrelsen.

Avsnittet släpptes i april 2023.

Lyssna på Spotify

Uppdaterad: