Vårt förbund

Svenska Elektrikerförbundet (SEF), eller Elektrikerna som det till vardags kallas, är fackförbundet för dig som arbetar inom elbranschen med bland annat elinstallation och distribution, privata kraftverk, energiinstallation såsom sol- och vindkraft, hiss och rulltrappor, larm och säkerhet, data och elektronik, radio- och TV-teknik samt nätverk och telefoni.

Elektrikerna har ungefär 24 000 medlemmar och stöttar därmed många som jobbar inom elbranschen. Elektrikerförbundet är 1 av 14 förbund som ingår i samarbete med LO, Landsorganisationen i Sverige.

Förbundet är en demokratisk organisation som värnar om medlemmarnas delaktighet, om ett demokratiskt samhällssystem och bygger sin verksamhet på uppfattningen om alla människors lika värde och rätt.

Förbundets uppgift är att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen och styrka för att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet, i samhället och i övrigt verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och en feministisk grundsyn.

Elektrikernas mål är schyssta arbetsvillkor för alla. Högsta möjliga lön när du arbetar och bra arbetsmiljö så att du kan komma hem hel och ren från jobbet. Vettiga arbetstider, regelbunden fritid och längsta möjliga semester. Rättvis ersättning när man saknar arbete eller har blivit sjuk och pengar till en bra pension när du har arbetat klart.

Facket bygger på engagemang. Utan engagemang stannar rörelsen upp och vi riskerar att endast förvalta det som vi uppnått tidigare. Du kan vara med och påverka! Som medlem i förbundet är du med och driver frågor i den grad du själv önskar. En medlem – en röst, din åsikt är viktig. Du kan vara med och påverka vad Elektrikerförbundet ska driva för frågor både i och utanför förbundet.

För att lämna en motion – kontakta din verksamhetskrets eller fyll i formuläret direkt på vår hemsida!

Bli medlem!

Bli medlem

Elektriker? Bli medlem i Elektrikerna du med!

Gemensamt vågar vi ställa krav på bättre arbetsvillkor och högre lön. Gemensamt har vi större chans att få igenom våra krav. Det tjänar vi alla på!

Bli medlem nu

Info om Elektrikerförbundet

Organisationsnummer: 802000-7392
Bankgiro: 117-5512
Plusgiro: 50-5
Telefon: 0771-10 14 00
E-post: kontakten@sef.se

 

Granskad:
Kategorier: