Vårt förbund

Svenska Elektrikerförbundet (SEF), eller Elektrikerna som det till vardags kallas, är fackförbundet för dig som arbetar inom elbranschen.

Elektrikerna organiserar personer som arbetar med bland annat elinstallation och distribution, privata kraftverk, energiinstallation såsom sol- och vindkraft, hiss och rulltrappor, larm och säkerhet, data och elektronik, radio- och TV-teknik samt nätverk och telefoni.

Förbundet är en demokratisk organisation som värnar om medlemmarnas delaktighet, om ett demokratiskt samhällssystem och bygger sin verksamhet på uppfattningen om alla människors lika värde och rätt.

Förbundets uppgift är att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen och styrka för att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet, i samhället och i övrigt verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och en feministisk grundsyn.

Elektrikernas mål är schyssta arbetsvillkor för alla. Högsta möjliga lön när du arbetar och bra arbetsmiljö så att du kan komma hem hel och ren från jobbet. Vettiga arbetstider, regelbunden fritid och längsta möjliga semester. Rättvis ersättning när man saknar arbete eller har blivit sjuk och pengar till en bra pension när du har arbetat klart.

Facket bygger på engagemang. Utan engagemang stannar rörelsen upp och vi riskerar att endast förvalta det som vi uppnått tidigare. Du kan vara med och påverka! Som medlem i förbundet är du med och driver frågor i den grad du själv önskar. En medlem – en röst, din åsikt är viktig. Du kan vara med och påverka vad Elektrikerförbundet ska driva för frågor både i och utanför förbundet.

För att lämna en motion – kontakta din avdelning eller fyll i formuläret direkt på vår hemsida!

Bli medlem i facket!

Bli medlem

Fackförbundet Elektrikerna organiserar Sveriges elektriker och är deras samlade röst i samhällsdebatten. Tillsammans kämpar vi för högre lön, bättre arbetsvillkor och trygga jobb. Som medlem i Elektrikerna:

– Bidrar du till ett bättre kollektivavtal.
– Kan du påverka på ditt jobb och i samhället.
– Har du möjlighet att gå kurser på arbetstid.
– Kan du ha koll på nya jobb med Jobbkollen.
– Har du alltid någon att fråga om hjälp.
– Får du trygghet av inkomst- och juristförsäkring.

Bli medlem i Elektrikerna!

Info om Elektrikerförbundet

Organisationsnummer: 802000-7392
Bankgiro: 117-5512
Plusgiro: 50-5
Telefon: 0771-10 14 00
E-post: kontakten@sef.se

 

Granskad:
Kategorier: