2020

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Kraftverksavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) avtalskrav för Kraftverksavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, stärkt arbetsmiljö – ingen ska dö på jobbet och kompetensutveckling.

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Larm- och Säkerhetsavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart STANLEY Security Sverige AB avtalskrav för Larm- och Säkerhetsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

  • Avtal2020 – Nu går vi igenom kraven

    Vi har nu växlat avtalskrav med Installatörsföretagen på Installationsavtalet och genomfört ett första uppföljningsmöte med deras lilla delegation. Imorgon fredag växlar vi på Larm- och Säkerhetsavtalet med Stanley Security och på måndag fortsätter v...

  • Elektrikerna har idag växlat krav på Installationsavtalet

    Idag växlade Elektrikerna och vår motpart Installatörsföretagen avtalskrav för Installationsavtalet. Våra krav består bland annat av löneökning med 3%, högre pension och kortare arbetsvecka.

  • Viktigt med pensionssatsning i LO-samordningen

    LO-förbunden kräver ett löneutrymme på 3 procent. Det innebär 783 kronor i löneutrymme för de som tjänar under 26 100 kronor. Utöver detta kräver LO-förbunden bland annat högre pensioner och bättre arbetsmiljö. Det beslutades igår av LOs styrelse.