2018

  • Ny ledning och styrelse vald för Elektrikerna

    Förbundsmötet har nu röstat fram en ny ledning och förbundsstyrelse för förbundet. Nyinvalda är Pontus Boström till ledningen och Elin Gustafsson Fagerlind till styrelsen.

  • Nu startar Elektrikernas förbundsmöte 2018!

    Hela förbundsmötet, vårt högsta beslutande organ, kommer att direktsändas och du kan se det direkt på vår hemsida eller via nedanstående länk.

  • Vi stödjer Hissförbundet i Norge

    Svenska Elektrikerförbundet ställer sig bakom Hissförbundet i Norge i deras kamp för kollektivavtal och rättvisa villkor och löner för deras medlemmar på företaget Orona i Norge.

  • Fackförbund och arbetsgivarorganisation tar krafttag för en jämställd elteknikbransch

    Genom att satsa på dialog, utbildning och ökad kunskap kring jämställdhetsfrågor ska bättre balans skapas i elteknikbranschen. Upplyst är namnet på initiativet där Elektrikerförbundet och Installatörsföretagen för första gången går samman i en gemens...

  • Företagslärling – Ny chans att bli Elektriker!

    Du som har klarat av gymnasiet och provat på arbetslivet men inte hittar riktigt rätt jobb, har nu en unik chans att utbilda dig till Elektriker, Larm- och säkerhetstekniker eller Teletekniker, genom branschens "Företagslärling"

  • Fokus på jämställdhet – 10 kvinnliga elektriker

    I dag är elektriker ett av Sveriges mest mansdominerade yrken. Endast två procent av landets elektriker är kvinnor. Antalet kvinnor borde vara betydligt fler, anser både fack och arbetsgivare som därför inlett ett samarbete om jämställdhet.

  • Snart dags för Elektrikernas förbundsmöte 2018

    Förbundsmötet är vårt högsta beslutande organ, en demokratisk händelse som sker var fjärde år där vi sätter inriktningen för de nästkommande 4 åren för förbundet. 

  • Stort grattis till aprils vinnare av ackordstävlingen!

    Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin Delt i Skelleftå och ackordslaget från Assemblin i Luleå till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

  • ELQvinnorna håller just nu sin årliga vårkonferens

    Förbundets kvinnliga nätverk ELQvinnorna håller just nu sin årliga vårkonferens! Under 3 dagar träffas elektriker från hela landet för att utbyta erfarenheter, knyta nya bekantskaper och lära sig mer om facket!

  • Fira 1 maj – Arbetarnas dag

    Första maj är arbetarrörelsens stora högtidsdag. Runt om i Sverige anordnas demonstrationståg och första maj-tal. Vi hoppas att du, din familj och vänner vill spendera arbetarnas dag tillsammans med oss och att vi blir många som går i tågen.