2018

 • Elektrikerna enda LO-förbund som är samarbetspartner till Statement Festival

  Mellan 31 augusti till 1 september äger Statement Festival rum i Göteborg. En festival som startades som en reaktion på de otaliga övergreppen på kvinnor som inträffat på musikfestivaler. Elektrikerförbundet är med som samarbetspartner för att stötta...

 • Ny 6F-rapport: Låga löner funkar inte

  Under förmiddagen släpptes 6F:s nya rapport "Låga löner funkar inte" som är del av projektet "Lönebildning för jämlikhet". Nedan kan du läsa rapporten i sin helhet.

 • Kom på seminarium: Låga löner fungerar inte!

  6F-förbunden, Elektrikerna, Målarna, Seko, Byggnads och Fastighets, släpper på fredag en ny rapport om lönebildning inom ramen för sitt stora projekt "Lönebildning för jämlikhet" och arrangerar i samband med det ett seminarium.

 • Kom på 6F:s Prideseminarium: ”Bögen i byggboden”

  Elektrikerna anordnar, tillsammans med övriga 6F-förbund, ett seminarium under Prideveckan: "Bögen i byggboden – 6F förbunden i samverkan för en inkluderande arbetsplats". Seminariet är öppet för alla och du är varmt välkommen!

 • Elektrikerna positiva till (S) pensionsutspel

  Statsminister, Stefan Löfvén, presenterade igår Socialdemokraternas förslag till kraftiga höjningar av pensionerna. Elektrikerna välkomnar förslaget. Förbundet har under lång tid ställt krav på höjning av pensionen.

 • Nu blir det billigare att vara medlem i facket!

  Tack vare facklig-politisk påverkan från bland annat Elektrikerförbundet har riksdagen efter ett förslag från den Socialdemokratiskt ledda regeringen fattat beslutet att kostnaden för att vara med i facket från och med den 1 juli 2018 blir betydligt...

 • Grattis till junis vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Bravida i Danderyd och ackordslaget från Bravida i Östersund till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Grattis till majs vinnare i ackordstävlingen!

  Vi gratulerar ackordslaget från Assemblin i Luleå och ackordslaget från Henningssons Elektriska AB i Falun till vinsten i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Kommentar till parternas uppgörelse i förhållande till strejkrättsutredningen

  Förra sommaren tillsatte regeringen en utredning som ska analysera och ta ställning till om det är möjligt att begränsa rätten att vidta stridsåtgärder.

 • Noll-policy till att, i alla sammanhang, bjuda på alkohol på medlemmarnas pengar!

  Redan idag har Elektrikerförbundet i sin policy en noll-policy. Förbundsmötet ville dock att beslutet om detta skulle tas även av förbundsmötet, förbundets högsta organ. Så blev också förbundsmötets beslut.