Fotograf: El-ettan

Fira 1 maj – Arbetarnas dag

Första maj är arbetarrörelsens stora högtidsdag. Runt om i Sverige anordnas demonstrationståg och första maj-tal. Vi hoppas att du, din familj och vänner vill spendera arbetarnas dag tillsammans med oss och att vi blir många som går i tågen.

Publicerad:

Den första organiserade första maj-demonstrationen skedde redan 1890 och 1938 röstade Sveriges riksdag igenom ett förslag om att återinföra 1 maj som en röd dag. I 128 år har vi samlats under våra röda fanor och demonstrerat för frihet, solidaritet och rättvisa!

Här hålls talen

Elektrikernas ordförande
Elektrikernas ordförande Jonas Wallin kommer att hålla första maj-tal i Gullsprång runt 11:00 och i Töreboda runt 16:00.

6F:s ordförande
6F:s (samarbete mellan fackförbunden, Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko) ordförande Mikael Johansson kommer att hålla tal i Hässleholm. Det är samling i Hässleholm 14:00 med avmarsch cirka 14:30 och att talen börjar runt 15:00.

Socialdemokraterna
Statsminister Stefan Löfven talar på Norra Bantorget i Stockholm. Om du vill lyssna på Socialdemokraternas första maj-tal där du bor så hittar du hela listan över var de talar här:

Socialdemokraternas första maj-tal

För att få mer exakta tider med mera gå in på din kommuns hemsida.

Uppdaterad: