ELQvinnorna på konferensen

ELQvinnorna på konferensen

Fotograf: Diana Oldenburg

ELQvinnorna håller just nu sin årliga vårkonferens

Förbundets kvinnliga nätverk ELQvinnorna håller just nu sin årliga vårkonferens! Under 3 dagar träffas elektriker från hela landet för att utbyta erfarenheter, knyta nya bekantskaper och lära sig mer om facket!

ELQvinnorna finns representerade i varje Verksamhetskrets (VK) med en förtroendevald kvinna. Varje VK har en egen budget och således möjlighet till egna aktiviteter. I nuläget har vi varje år en rikstäckande kvinnokonferens. Våra förhoppningar är att det ska utökas. Konferensen hålls i år tillsammans med Målareförbundets kvinnliga nätverk MIRA och Byggnads nätverk Näta för att utöka sammarbetet mellan förbunden.

ELQvinnorna är ett nätverk för kvinnliga elektriker. Ett nätverk som finns till för att Stötta, Stärka och Behålla.

STÖTTA kvinnor i sitt yrkesval när vardagen känns tung och motig genom att skapa nätverk och kontakter.

STÄRKA kvinnor som känner sig nedtryckta, blyga eller utnyttjade genom att träffas i olika sammanhang.

BEHÅLLA de kvinnor som finns inom elyrket genom att finnas till för varandra. Tillsammans är vi starka!

Utöver dessa tre nyckelord är ELQvinnorna så mycket mer. Bland annat vill vi rekrytera fler kvinnor till vår bransch. Vi vill öppna dörrar och vidga vyer, både inom branschen och i samhället i stort. För hur det än är så är elektrikeryrket fortfarande förknippat med män. Det vill vi förändra!

Följer du oss på Facebook?

Följ oss gärna på Facebook!
Där får du kontakt med kvinnor i branschen och vi delar med oss av vår vardag. Vi svarar på frågor och finns där som stöd för dig!

ELQvinnorna på Facebook

Uppdaterad: