http://upplystsverige.se

http://upplystsverige.se

Upplyst – jämställdhet, inkludering och arbetsmiljö

Inom Upplyst fokuserar vi på jämställdhet, inkludering och arbetsmiljö. Det ska vara lika naturligt för kvinnor som män att bli elektriker. Upplyst är ett gemensam initiativ från Elektrikerna och bransch- och arbetsgivarorganisaaonen Installatörsföretagen.

Tillsammans jobbar vi för att alla ska känna sig välkomna att söka sig till elteknikbranschen, men lika viktigt är att få alla att vilja stanna kvar. Vi tänder upp och tar tag i problem samtidigt som vi lyfter fram goda exempel och förebilder.

Följ oss på sociala medier för att få tips om hur du kan bidra en elteknikbransch där vi respekterar varandras olikheter.

Upplysts Facebook

Upplysts Instagram

Upplysts hemsida

Lyssna på Elektrikerpoddens avsnitt om Upplyst

Elektrikerpodden är en podcast som drivs av Billy och Peter som båda har bakgrund inom elteknikbranschen. Elektrikerna har fått möjlighet att vara med i flera avsnitt och prata fackliga frågor.

I det här avsnittet pratar vi om initiativet Upplyst där vi tillsammans med Installatörsföretagen jobbar för att alla ska känna sig välkomna i elteknikbranschen, jämställdhet och hur vi blir fler elektriker! Medverkar gör Elektrikernas ordförande Urban Pettersson, Ninni Blom, som är elektriker, förtroendevald och drivande i ELQvinnorna, Installatörsföretagens VD Ola Månsson och deras chef för kompetensförsörjning Amanda Rafter Ekenman.

Avsnittet släpptes i juni 2021.

Lyssna på Spotfy

Granskad: