http://upplystsverige.se

http://upplystsverige.se

Vi gör elbranschen mer jämställd och inkluderande

Upplyst är en gemensam satsning för ökad jämställdhet och inkludering i elbranschen. Bakom initiativet står fackförbundet Elektrikerna och bransch- och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagen.

Upplyst arbetar för ökad jämställdhet och inkludering i elbranschen. Vi vill att det ska vara lika naturligt för kvinnor som män att bli elektriker.

Vi jobbar för att alla ska känna sig välkomna att söka sig till branschen, men lika viktigt är att få alla att vilja stanna kvar. Vi tänder upp och tar tag i problem samtidigt som vi lyfter fram goda exempel och förebilder.

Följ oss för att få tips om hur du kan bidra till en elbransch där vi respekterar varandras olikheter.

 

Upplysts Facebook

Upplysts Instagram

Upplysts hemsida

Lyssna på Elektrikerpoddens avsnitt om Upplyst

Elektrikerpodden är en podcast som drivs av Billy och Peter som båda har bakgrund inom elteknikbranschen. Elektrikerna har fått möjlighet att vara med i flera avsnitt och prata fackliga frågor.

I det här avsnittet pratar vi om initiativet Upplyst där vi tillsammans med Installatörsföretagen jobbar för att alla ska känna sig välkomna i elteknikbranschen, jämställdhet och hur vi blir fler elektriker! Medverkar gör Elektrikernas ordförande Urban Pettersson, Ninni Blom, som är elektriker, förtroendevald och drivande i ELQvinnorna, Installatörsföretagens VD Ola Månsson och deras chef för kompetensförsörjning Amanda Rafter Ekenman.

Avsnittet släpptes i juni 2021.

Lyssna på Spotfy

Granskad: