Skicka in motioner till förbundsmötet

Förbundsmötet äger rum i maj 2022 och är Elektrikernas högst beslutande organ. Det är en demokratisk händelse där vi sätter inriktningen för de nästkommande 4 åren för förbundet. Vill du påverka förbundet? Passa på att skicka in en motion!

Publicerad:

I en demokratisk fackförening är medlemmarnas engagemang och delaktighet det bränsle som gör att facket lever och utvecklas, utan engagemang stannar rörelsen upp och vi riskerar att endast förvalta det som vi uppnått tidigare. Ett sätt att vara delaktig och påverka är genom att skickar in motioner. Motionen kan handla om Elektrikernas organisation, demokrati, förmåner eller andra, för medlemmarna viktiga frågor.

Din verksamhetskrets kan hjälpa dig att skriva motionen om du vill eller så kan du fylla i vårt motionsformulär här på hemsidan direkt. En motion är en lite större förändring, såsom förändringar som påverkar vår organisation eller vad vi som förbund gör, om du har mindre förbättringsförslag kan du alltid kontakta din verksamhetskrets direkt!

På förbundsmötet vill vi gärna se förslag som möter de utmaningar som yrket, branschen och förbundet står inför de kommande åren. Vill du ha inspiration om vilka förändringar som sker i omvärlden som påverkar vår bransch kan vi tipsa om att läsa rapporten Elektriker 2030. Det är en spaning om hur yrket som elektriker kan påverkas av förändringar i omvärlden och vad medlemmar i Elektrikerförbundet vill göra åt det. Den bygger på en dialog med medlemmar och förtroendevalda som genomfördes under våren 2021. I tillägg gjordes parallellt en omvärldsanalys utifrån de erfarenheter och insikter som medlemmar delat med sig av.

Läs mer om Elektriker 2030


Alla motioner som kommer in behandlas av förbundsstyrelsen och den verksamhetskrets som du tillhör lokalt. Sedan röstar de valda ombuden på förbundsmötet om motionen ska antas eller avslås.

Sista dag för att lämna motioner inför förbundsmötet 2022 är den 23 januari 2022.

Skicka in en motion

Uppdaterad: