Vår ordförande Jonas Wallin och HELP Försäkrings Sverigechef Alexandra Åquist skriver på det uppdaterade avtalet.

Vår ordförande Jonas Wallin och HELP Försäkrings Sverigechef Alexandra Åquist skriver på det uppdaterade avtalet.

Fotograf: Diana Oldenburg

Utökade försäkringsvillkor i din juristförsäkring!

Nytt avtal tecknat med HELP Försäkring om utökade försäkringsvillkor! Alla medlemmar i förbundet har nu också rätt till obegränsat antal timmar juridisk hjälp som del av medlemskapet! Vi har också utökat med efterfrågade områden som täcks av försäkringen.

Publicerad:

Som medlem i Elektrikerna omfattas du av HELP Juristförsäkring utan kostnad. Det innebär att du har egen jurist som hjälper till med din vardagsjuridik samt ger råd och driver tvister om det behövs. Försäkringen har ingen karenstid och du betalar ingen självrisk eller timdebitering när du använder den.

Med HELP Juristförsäkring har du en egen jurist utan timkostnad och försäkringen täcker även make/maka, sambo, registrerad partner och hemmavarande barn under 20 år. Juristen hjälper er med allt från avtalsskrivning och rådgivning ända upp i domstolstvister.
Försäkringen gäller i Sverige, Norge och Danmark.

Du har nu obegränsat antal timmar juridisk hjälp och upp till 2 miljoner kronor i rättsskydd vid eventuella domstolstvister, utan att det kostar dig något extra.

Juristförsäkringen täcker området privat vardagsjuridik, t ex upprättande av handlingar som testamente, samboavtal, hantverkarkontrakt och äktenskapsförord. Om ditt ärende går till domstol blir du företrädd av en jurist hela vägen. Juristen kan också ge goda råd, för att förhindra att jobbiga situationer uppstår längre fram.

Som medlem i Elektrikerna kan du också använda HELPs kundportal Min sida för att utbyta dokument och information med juristen och skriva egna digital avtal.

Dessa områden täcks av försäkringen:

  • Barn och familj
  • Bostad & egendom
  • Köp- & konsumenträtt
  • Sjukpenning & sjukersättning
  • Arv & gåva
  • Gift & sambo
  • ID-stöld
  • NYHET Näthat
  • NYHET Anhöriginvandring
  • NYHET LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Det här är en kostnadsfri medlemsförmån för alla Elektriker så använd den ofta och gärna!

Behöver du juristhjälp?

Loggan för HELP försäkring

Kontakta HELP Försäkring på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se. Öppettider måndag-torsdag 09.00-17.00 och fredag 09.00-16.00.

Vill du att någon jurist från HELP kommer och besöker din arbetsplats för att berätta för dig och dina arbetskamrater om försäkringen? Det gör de gärna, det är bara att höra av dig!

Läs mer om HELP och din Juristförsäkring

Uppdaterad: