Årets arbetsmiljötema är elsäkerhet

Årets arbetsmiljötema är elsäkerhet

Fotograf: Anna Ledin Wirén

Idag startar Arbetsmiljöveckan

Vecka 43 är den internationella Arbetsmiljöveckan. Det är den veckan på året som arbetsmiljön på svenska arbetsplatser ska uppmärksammas extra mycket. Elektrikernas tema är elsäkerhet.

Publicerad:

En av nyheterna för årets Arbetsmiljövecka är att vi kommer att ha ett arbetsmiljötema som börjar vecka 43 och sedan sträcker sig ett helt år framåt. Temat i år är elsäkerhet. En del av vårt arbete med elsäkerhet är att vi gör en undersökning bland våra medlemmar om hur elsäkerheten ser ut på deras arbetsplatser och företag.

Det finns nu en länk på Mina sidor till en enkät på 5 frågor som inte tar mer än 2 minuter och som besvaras helt anonymt. Tanken är att svaren som vi får in på enkäten under året sedan ska hjälpa våra Skyddsombud att prata med företaget de jobbar på om hur de tillsammans kan utveckla ett bra elsäkerhetstänk. Är du medlem i Elektrikerna? Avvara 2 minuter och besvara enkäten – du kan rädda liv!

Till våra Skyddsombud vill vi säga: Tack för att du ställer upp!

Är din arbetsmiljö dålig?

Om du upplever att det finns brister i din arbetsmiljö eller om du upptäcker en risk, ska du alltid ta kontakt med din närmsta chef, i andra hand ditt Skyddsombud. På en del företag har vi inget Skyddsombud utsett, då kan du vända dig till ett Regionalt Skyddsombud som kan verka på din arbetsplats.

Är du osäker kan du alltid kontakta vår medlemsservice Kontakten på 0771-10 14 00 eller kontakten@sef.se.

Uppdaterad: