Fotograf: Kjell Drotz

Konferens SEF - Elektroskandia

Elektrikerförbundet och Elektroskandia Cylinda service har kommit överens om att genomföra en gemensam konferens 7-8 april på Rönneberga efter en turbulent tid på företaget.

Publicerad:

Upplägget var att företaget tog hand om torsdagen den 7 april och då fick deltagarna som bestod av servicetekniker och installatörer en genomgång med Cylinda chefen och tillika servicechef Henrik Aronson om det ekonomiska läget samt framtidsplaner. Det genomfördes också utbildningspass på nya produkter såsom tvättmaskiner, torktumlare samt diskmaskiner och kyl/frys produkter. Deltagarna fick också en demonstration av en trappklättrande pirra.


Under fredagen den 8 april så tog Elektrikerförbundet/Riksklubben över programmet, som till största delen innebar att vi skulle gå igenom vårt kollektivavtal Elektroskandia avtalet, som skall omförhandlas under hösten 2016. Delar av förhandlingsdelegationen med förbundsombudsman Jimmy Åsberg och klubbordförande Kjell Drotz samt Reine Lindberg tog hand om deltagarna. Syftet förutom avtalsgenomgång var att dom anställda under avtalet skulle komma med input, förslag och idéer på avtalskrav till förhandlingsdelegationen.


Under dagen fick vi även en förevisning av den nya modellen av firmabil, Renault Traffic 2016, som levereras under våren 2016.


Deltagarna var nöjda med dessa två dagars konferens samt möjligheten att få träffa sina arbetskamrater som finns över hela landet och diskutera samt framföra sina synpunkter. Klubben genomförde också ett årsmöte under fredagen där bland annat Kjell Drotz omvaldes som klubbordförande.

Text: Kjell Drotz

 

Uppdaterad: