Fotograf: Anna ledin Wirén

Nyheter från Elektrikerna

Här visas de senaste nyheterna från Elektrikerförbundet. Du kan läsa vad som är aktuellt från facket och nyheter och förändringar som kan vara bra att ha koll på.

 • Kolla din kontrolluppgift

  Nu kan du kolla din kontrolluppgift som visar summan av de medlemsavgifter du betalat in under perioden 1 juli 2018 till och med 31 december 2018. 25 procent av den summan blir avdrag i deklarationen.

 • 6F: ”Vår kandidat på Socialdemokraternas Europaparlamentslista”

  Johan Danielsson är nu klar som kandidat på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentvalet 26 maj.

 • Ändringar i kollektivavtalen i och med det nya karensavdraget

  Från den 1 januari 2019 införs ett lagstadgat karensavdrag i sjuklönelagen och i sjukförsäkringen (SfU24). Avdraget ersätter den nuvarande karensdagen. Med anledning av den nya lagstiftningen har Elektrikerförbundet träffat överenskommelser om konsek...

 • Vinnare i Ackordstävlingen

  Vi gratulerar ackordslaget från Apq el i Malmö och ackordslaget från Elbyrån Beco i Luleå som är december månads vinnare i ackordstävlingen som just nu pågår för Elektrikerförbundets medlemmar.

 • Igår träffade vi Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket

  Igår träffade vi tillsammans med Seko ledningarna för både Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket för att följa upp om våra krav att de två myndigheterna ska börja samarbeta kring elolyckor så att de ärendena inte "faller mellan stolarna". Det är en...

Uppdaterad: