Fotograf: Unsplash

Elektrikerna söker en vikarierande kommunikationschef

Vill du vara med och utveckla fackförbundet Elektrikernas kommunikation? För ett föräldravikariat söker vi nu en kommunikationschef som är van att jobba både operativt och strategiskt. Du är en skicklig skribent med erfarenhet inom press och media.

Publicerad:

Om Elektrikerna

Elektrikerna är facket för alla som jobbar inom elbranschen. Elektrikerna är medlem i LO och delar arbetarrörelsens värderingar. Vårt mål är att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet och bygga ett mer rättvist, demokratiskt och jämställt samhälle.

Om rollen

Elektrikerna befinner sig i en spännande utvecklingsresa med målet inställt mot att få fler medlemmar. För att lyckas med det satsar vi på kommunikation för att synas och höras mer. Du får jobba i en organisation som vill göra arbetslivet och samhället bättre där du i din roll kan göra skillnad.

Dina arbetsuppgifter som kommunikationschef blir att arbeta strategiskt och operativt med förbundets kommunikation genom att planera, genomföra och följa upp samt att vidareutveckla vår kommunikation. Du har det övergripande ansvaret för all Elektrikernas externa kommunikation och varumärke. Som kommunikationschef har du budgetansvar och är del av Elektrikernas ledningsgrupp samt representerar förbundet i tvärfackliga sammanhang som rör kommunikation.

Du kommer jobba tillsammans med och arbetsleda en kommunikatör. Då det idag bara är två i teamet kommer det vara ett nära samarbete och era arbetsuppgifter kan i perioder gå i varandra. Du behöver därför även ha erfarenhet av sociala medier, webb och enklare formgivning.

Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde 14 augusti 2024 eller efter överenskommelse och längst till och med 1 september 2025 med chans till förlängning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Har det övergripande ansvaret för kommunikation och varumärke i samtliga kanaler och för systematisk uppföljning och utvärdering. Även viss producering av innehåll och marknadsföring förekommer.
 • Presskontakt samt bygga och upprätthålla relationer till media.
 • Produktion av pressmeddelanden, redaktionella texter och debattartiklar.
 • Omvärldsbevakning av media och kommunikationstrender.
 • Ansvarar för relationerna till externa leverantörer, såsom konsulter och profilleverantör.
 • Leda, stötta och coacha medarbetare och projekt/arbetsgrupper.
 • Projektleder Elektrikernas jämställdhetsarbete.
 • Leder krisledningsgruppen och har riskbevakning.
 • Grafisk formgivning och produktion av enklare trycksaker.
 • Livesända webbinarium i Elektrikernas studio.
   

Om dig

Du har relevant utbildning inom kommunikation och minst 5 års relevant yrkeserfarenhet, gärna inom en idéburen organisation.

Du har arbetslett medarbetare tidigare och har ett coachande förhållningssätt. Du är tekniskt orädd samt har ett öga för det grafiska och är bra på att skriva lättförståeligt.

Under föräldravikariatet kommer det att pågå en avtalsrörelse vilket gör det extra viktigt att du har ett gott omdöme och förmåga att ta snabba beslut.

Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens och samarbetsförmåga. Som person är du driven och har lätt för att lära dig nya saker. Strukturerad, noggrann, självständig, flexibel och initiativrik är viktiga personliga egenskaper.

Mycket god vana att arbeta i Microsoft 365 och Adobe-programmen Photoshop och InDesign är ett krav.

Bra att veta

Tjänsten är på heltid med placering centralt i Stockholm. Kontoret är vår huvudsakliga arbetsplats, men det finns också möjligheter till flexibilitet och att till viss del arbeta på distans när verksamheten tillåter.

Arbetstiden är oreglerad och lön och anställningsvillkor regleras enligt gällande kollektivavtal.

Ansökan

Frågor besvaras av kommunikationschef Diana Oldenburg på diana.oldenburg@sef.se. För fackliga frågor kan Ulrika Mårtensson kontaktas på 010-434 05 18.

Skicka din ansökan till Elektrikernas kanslichef tuva.lund@sef.se senast den 10 maj 2024. Bifoga CV och ett personligt brev där du beskriver hur du arbetat med liknade arbetsuppgifter och vem du är. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. En anställning hos Elektrikerna förutsätter att man delar arbetsrörelsens värderingar.

Elektrikerna arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: