Fotograf: Adobe Stock

Elektrikerna söker en kreativ digital kommunikatör

Vill du vara med och utveckla fackförbundet Elektrikernas digitala kommunikation? Vi söker dig som har ett öga för det grafiska, är bra på att skriva lättförståeligt och kan få inlägg att flyga i sociala medier. 

Publicerad:

Om Elektrikerna 

Elektrikerna är facket för alla som jobbar inom elbranschen. Elektrikerna är medlem i LO och delar arbetarrörelsens värderingar. Vårt mål är att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet och bygga ett mer rättvist, demokratiskt och jämställt samhälle.
 

Om rollen 

Elektrikerna befinner sig i en spännande utvecklingsresa med målet inställt mot att få fler medlemmar. För att lyckas med det satsar vi nu på kommunikation för att synas och höras mer. Du får jobba i en organisation som vill göra arbetslivet och samhället bättre där du i din roll kan göra skillnad. 

Du har en koordinerande och operativ roll för att säkerställa en optimerad användning av Elektrikernas digitala kanaler. Du kommer bland annat ha möjlighet att skapa och starta upp en Instagramsida, ha regelbunden kontakt med våra medlemmar via nyhetsbrev och livesända från vår studio. Fokus är digital kommunikation men viss grafisk formgivning och produktion av enklare trycksaker förekommer. 

Du kommer jobba tillsammans med kommunikationschefen och då det idag bara är två i teamet kommer det vara nära samarbete och era arbetsuppgifter kan i perioder gå i varandra. 
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • Producera texter, bilder och rörligt innehåll för sociala medier, nyhetsbrev och webb.
  • Publicering och marknadsföring i Elektrikernas kanaler.
  • Löpande analysera och optimera kanalerna utifrån statistik och användning.
  • Vidareutveckling av Elektrikernas internkommunikation.
  • Grafisk formgivning och produktion av enklare trycksaker.
  • Livesända webbinarium och filma/fota i Elektrikernas studio. 

 
Om dig 

Du har relevant utbildning inom kommunikation och något års yrkeserfarenhet är fördelaktigt, gärna inom en idéburen organisation.

Du är van att arbeta med produktion, publicering, analys och marknadsföring för sociala medier (främst Facebook, Instagram och YouTube). Du är tekniskt orädd samt har ett öga för det grafiska och är bra på att skriva lättförståeligt. 

Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens och samarbetsförmåga. Som person är du driven och har lätt för att lära dig nya saker. Gott omdöme, strukturerad, noggrann, självständig, flexibel och initiativrik är viktiga personliga egenskaper. 

Mycket god vana att arbeta i Microsoft 365 och Adobe-programmen Photoshop, InDesign, Illustrator och PremierPro (eller liknande) är ett krav. 
 

Bra att veta 

Tjänsten är på heltid med placering centralt i Stockholm. Kontoret är vår huvudsakliga arbetsplats, men det finns också möjligheter till flexibilitet och att till viss del arbeta på distans när verksamheten tillåter. Elektrikerna tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde omgående med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid. 

Arbetstiden är oreglerad och lön och anställningsvillkor regleras enligt gällande kollektivavtal. Du erbjuds en trygg anställning med friskvårdsbidrag samt bra tjänstepension. Vi arbetar aktivt med personlig utveckling, jämställdhet och hållbarhetsfrågor.

Ansökan  

Frågor besvaras av kommunikationschef Diana Oldenburg på 010-434 05 90 eller diana.oldenburg@sef.se. För fackliga frågor kan Ulrika Mårtensson kontaktas på 010-434 05 18.  

Skicka din ansökan till Elektrikernas kanslichef eleonore.eriksson@sef.se senast 25 mars 2024. Bifoga CV och ett personligt brev där du beskriver hur du arbetat med liknade arbetsuppgifter och vem du är. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. En anställning hos Elektrikerna förutsätter att man delar arbetsrörelsens värderingar.

Elektrikerna arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Uppdaterad: