Fotograf: Anna Ledin Wirén

Elektrikerna söker en engagerad och utåtriktad medarbetare till medlemscentret

Vi söker dig som trivs i en utåtriktad roll och drivs av att ge förstklassig service till våra medlemmar och förtroendevalda. För att vårt Medlemscenter i Malmö ska utvecklas till nya höjder vill vi utveckla vår ringverksamhet där vi arbetar aktivt med medlemsvård och medlemskapets värde. Du blir också delaktig i att utveckla och genomföra våra digitala introduktioner och utbildningar.

Publicerad:

Om arbetsplatsen

Elektrikerna är facket för alla som jobbar inom elbranschen. Elektrikerna är medlem i LO och delar arbetarrörelsens värderingar. Vårt mål är att skapa bästa möjliga villkor i arbetslivet och bygga ett mer rättvist, demokratiskt och jämställt samhälle.

Elektrikernas medlemscenter erbjuder medlemmar, potentiella medlemmar och förtroendevalda en kvalificerad service och rådgivning. Centret erbjuder medlemmar handläggning i ärenden, arbetsrättslig vägledning och service kopplat till medlemskapet.

Att arbeta på medlemscentret ställer krav på hög servicekänsla, ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att kommunicera. Centret arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling av sina medarbetare. Arbetssätt anpassas efter behovet och efterfrågan och utvecklas över tid. Centret arbetar mot organisationens uppsatta mål och beslut.

Arbetsuppgifter

 • Administrera ringverktyget och genomföra ringverksamheten som riktar sig till medlemmar
 • Medverka i utåtriktad digital verksamhet såsom digitala introduktioner och utbildningar
 • Aktivt deltagande i utvecklingen av medlemscentret
 • Övriga kommunikationsinsatser
 • Medlemsservice och handläggning


Kompetenskrav

 • Gymnasial utbildning eller likvärdig kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av medlems-/kundservice
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningar/föreläsningar/workshops
 • God digital förmåga och van att arbeta i Microsoft 365
 • Stort mått av social kompetens
 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skift


Särskilt meriterande

 • Erfarenhet av att vara förtroendevald facklig företrädare
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom ett fackförbund
 • Arbete inom medlemsorganisation


Personliga egenskaper

Som person är du en utåtriktad och positiv person som trivs i samtal med människor. Du trivs framför en kamera och har förmåga att få folk att lyssna på det du säger. Samtidigt att du förmåga till att skapa struktur och ordning i ditt arbete och arbetar lösningsorienterat.

Det är viktigt att du har god samarbets- och initiativförmåga och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Bra att veta

Tjänsten är på heltid med placering i Malmö. Elektrikerna tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde omgående med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.

Arbetstiden är reglerad och lön och anställningsvillkor regleras enligt gällande kollektivavtal. Du erbjuds en trygg anställning med friskvårdsbidrag samt bra tjänstepension. Vi arbetar aktivt med personlig utveckling, jämställdhet och hållbarhetsfrågor.

Elektrikerna arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan

Frågor besvaras av chefen för Medlemscenter Peter Mårtensson på 010-434 05 62 eller peter.martensson@sef.se.

För fackliga frågor kan Ulrika Mårtensson kontaktas på 010-434 05 18.

Skicka din ansökan till eleonore.eriksson@sef.se senast 10 april 2024.

Bifoga CV och ett personligt brev där du beskriver hur du arbetat med liknade arbetsuppgifter och vem du är. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. En anställning hos Elektrikerna förutsätter att man delar arbetsrörelsens värderingar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: