Elektrikerna fortsätter att backa IF Metall – nya sympatiåtgärder

Elektrikerna varslar om ytterligare sympatiåtgärder till stöd för IF Metall, för att få Tesla att teckna kollektivavtal i Sverige. Sympatiåtgärden träder i kraft den 13 juni 2024 klockan 05:00 och innefattar total arbetsnedläggelse för företaget Holmqvist Elektriska AB på ett antal arbetsplatser.

Publicerad:

Mot bakgrund av den pågående konflikten mellan IF Metall och Tesla utökar Elektrikerna nu sina sympatiåtgärder på nytt. Detta för att öka trycket på Tesla att teckna kollektivavtal.

Sympatiåtgärden träder i kraft den 13 juni 2024 och innefattar total arbetsnedläggelse för Holmqvist Elektriska AB, som utför service och installationer på byggarbetsplatser. Detta innebär att Elektrikernas medlemmar vägrar att utföra arbete.

Sympatiåtgärden omfattar följande fyra arbetsplatser:

  • Henriksdals reningsverk, Stockholm
  • Gasklockan 2, Stockholm
  • AMF Fastigheter, Stockholm
  • Terminal 5, Arlanda

– Det är viktigt att vi håller i kampen om ett kollektivavtal för de anställda på Tesla. Vi växlar därför upp våra sympatiåtgärder nu mot ett företag, Holmqvist Elektriska AB, som inte har respekterat Elektrikernas pågående blockad, säger Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson om varslet.

Arbetsuppgifterna kan tas över av ett annat elinstallationsföretag som är bundet av Installationsavtalet men enbart efter samråd med Elektrikerna. Den som undviker samråd kan komma att utsättas för omfattande åtgärder efter varsel.

Sympatiåtgärden gäller tills vidare, till dess att IF Metall och Tesla (TM Sweden AB) har kommit överens om att teckna kollektivavtal eller tills Elektrikerna återkallar sympatiåtgärden helt eller delvis.

 

Läs varslet i sin helhet

Uppdaterad: