Nu kan du beställa ett tryckt ex av ditt kollektivavtal

Elektrikerna har nu förhandlat klart de flesta av kollektivavtalen och nya avtal som gäller fram till 2025 finns att beställa kostnadsfritt för alla medlemmar som vill ha ett tryckt exemplar. Avtalet innehåller i stort sett allt du behöver veta om de rättigheter och skyldigheter du har på ditt jobb.

Publicerad:

Så beställer du

Du som är medlem och vill ha ett tryck exemplar av ditt kollektivavtal kan beställa ett och få det hemskickat kostnadsfritt.

Alla medlemmar i Elektrikerna ska bli kontaktade hur de går till väga antingen via mejl eller brev. Detta kommer däremot ske löpande under hösten då alla kollektivavtal ännu inte är färdigförhandlade och vissa av avtalen fortfarande håller på att tryckas. Länken till där du kan beställa ditt tryckta avtal hittar du annars alltid på mina sidor under Viktigt medlemsmaterial. Du kan såklart också ladda ner och läsa ditt kollektivavtal på vår hemsida: 

ELEKTRIKERNAS KOLLEKTIVAVTAL


Uppdatera dina kontaktuppgifter

Förbundet har tagit ett beslut att så mycket som möjligt av all information som skickas ut ska gå elektroniskt i stället för via brev. Genom att bli mer digitala kommer Elektrikerna kunna nå våra medlemmar snabbare och samtidigt spara på både miljöns och förbundets resurser.

Då vi fortfarande är i en övergångsperiod från brev till mejl får du som inte har en mejladress registrerad denna gång också information via brev. Men då vi framöver kommer att övergå till att bara skicka mejl är det viktigt att du loggar in på mina sidor och uppdaterar dina kontaktuppgifter så att du inte missar någon viktig information från förbundet.


Kontakta oss eller boka in ett möte

Har du frågor om nya avtalet kontakta vår medlemsservice Kontakten på 0771-10 14 00 eller kontakten@sef.se. Vi har också samlat vanliga frågor och svar i vår FAQ. Om du vill boka in en genomgång av avtalet med en ombudsman på din arbetsplats kommer vi gärna ut och besöker dig och dina arbetskamrater.

Värva en kollega

Passa gärna på att prata med dina kollegor som ännu inte är medlem i Elektrikerna om förbättringarna i det nya kollektivavtalet och varför det är viktigt att vara medlem.

Elektrikerna har bara en kraftfull röst tack vare att vi är många. Genom att Elektrikerna har en hög organisationsgrad, det vill säga att många är med i facket av alla de som skulle kunna vara det, ökar vårt gemensamma inflytande och vi kan påverka mer. Vi kan ställa krav mot arbetsgivarna och man måste lyssna på oss. Då kan vi försvara och utveckla våra kollektivavtal och vara en självklar röst på arbetsmarknaden och i samhällsdebatten.

Påverka ditt kollektivavtal

Som medlem har du alltid möjlighet att påverka och komma med förslag på avtalsförbättringar, så kallade avtalsmotioner. Är det något i ditt kollektivavtal som du tycker fattas eller borde förändras? Du kan redan nu skicka in en avtalsmotion till nästa avtalsrörelse. Du kan ta hjälp av din lokala avdelning i Elektrikerna för att få stöd i ditt skrivande.

SKICKA IN EN AVTALSMOTION

Uppdaterad: