Från vänster: Alexander Ojanne, David Wikström och Anders Österberg

Fotograf: Jens Hansson

Avdelning 1: El-ettan sätter press på Socialdemokraterna i Stockholms stad

Den 14 september träffade El-ettans avdelningsordförande David Wikström och ombudsman Jens Hansson Alexander Ojanne (S), social- och trygghetsborgarråd och Anders Österberg (S), ordförande i Exploateringsnämnden för att samtala om följande krav på Socialdemokraterna i Stockholms stad.

Publicerad:

1. Bygglov för byggbodar ska finnas med i upphandling när kommunen bygger. Idag så hänvisar många byggare att de inte får lov att sätta upp etablering utanför bygget vilket resulterar i dåliga etableringar i t.ex. källarlokaler för byggarbetarna.

2. Kommunen som upphandlare av entreprenader bör ha bättre uppföljning ute på arbetsplatserna under byggtiden så att man får det man betalar för, framför allt se till så att byggaren sköter arbetsmiljön.

3. Krav på kollektivavtal vid upphandling av entreprenörer som kommunen betalar för, våra skattepengar ska inte sponsra oseriösa företag!

För Alexander Ojanne och Anders Österberg är det självklart. Socialdemokratiska politiker ska ha en kontakt med facket för att veta vad som är viktigt att förändra för att vi medlemmar ska få ett värdigt arbetsliv.

Uppdaterad: