Fotograf: LO

Uttalande LO-distriktet Skåne

LO-distriktet i Skånes årsmöte 21 april 2016!

LO ställer krav på Socialdemokraterna och arbetsgivarpolitiken!

Publicerad:

LO-förbunden i Skåne står enade. Det sanslösa missbruket av otrygga anställningar så som till exempel allmänna visstidsanställningar måste bekämpas på arbetsmarknaden. Ofrivilliga deltider och delade turer måste bort.

LO-förbunden tar strid med sina motparter i dessa frågor. Vissa arbetsgivare på den svenska arbetsmarknaden förväntar vi oss dock automatiskt mer av.

Den offentliga sektorn måste gå i bräschen när Socialdemokraterna är med och styr. Deras samverkan med fackföreningsrörelsen bygger på en långsiktig vilja och möjlighet att verka för arbetarklassens och breda löntagargruppers intressen. Det är dags att gå från ord till handling.

Det är dags att verkligen göra skillnad, tillsammans för Sverige. Den skånska fackföreningsrörelsen ställer därför tydliga krav till Socialdemokraterna på alla nivåer. Arbetsgivarpolitiken måste bli bättre och vi kommer att hålla våra samverkanspartners ansvariga för deras löften.

- LO-distriktet i Skåne skickar nu ett tydligt budskap till våra samverkanspartners inom Socialdemokraterna. Arbetsgivarpolitiken måste bli bättre på alla nivåer inom offentlig sektor. Det måste göra en avgörande skillnad vilka politiker som styr, säger Magnus Alm, ordförande LO-distriktet i Skåne.

- Heltid ska vara norm, delade turer ska tas bort och tillsvidareanställning ska vara regel inom den offentliga sektorn. Det är mot dessa beslut och vallöften Socialdemokraterna ska prövas och vi förväntade oss mer. Vi kommer inte släppa taget om dessa frågor, lovar Magnus Alm, ordförande f ör LO-distriktet i Skåne.

Detta uttalande antogs enhälligt av LO-distriktet i Skånes årsmöte den 21 april, 2016.

LO-distriktet i Skåne har 26 fackliga avdelningar som medlemsorganisationer. Tillsammans organiserar de cirka 155 000 LO-medlemmar i Skåne.

För mer information:
Magnus Alm, ordförande LO-distriktet i Skåne
Tfn: 073-310 13 12
E-post: magnus.alm@byggnads.se

Markus Blomberg, presskontakt LO-distriktet i Skåne
Tfn: 070-205 24 34
E-post: markus.blomberg@lo.se

Uppdaterad:
Sidansvarig: Jeanett Magnusson
Kategorier: