Förtroendevalda inom Vincikoncernen

Deltagande klubbledare på träffen

Fotograf: Lars Pettersson

Omtag för nystart

I slutet av april samlades förtroendevalda inom Vincikoncernen i Sverige. Syftet med arrangemanget var att skapa nya och bra förutsättningar för att komma vidare i arbetet med att omvandla/utveckla/förstärka utvecklingsavtalet inom koncernen.

Publicerad:

Samtliga närvarande uttryckte sitt stöd för utvecklingsavtalets tanke att stärka det lokala fackliga arbetet ute på respektive ort. Samtidigt sa de församlade i kör att det är mycket viktigt att förbundet är med och håller i sin del i arbetet. Förbundets del är att skapa bra och utvecklande förutsättningar för det lokala fackliga arbetet inom koncernen.

"Det känns skönt att lämna de förtroendevalda inom Vincikoncernen och vara helt klar över att vi är överens om våra roller i arbetet med att skapa de bästa av förutsättningar för vårt gemensamma jobb",

Sade Thomas Sandgren, ombudsman i Region Väst, i samband med att han hade fullgjort sin del i överläggningarna.

Samtalen kring de olika utvecklingsvägar som finns var, som vanligt, mycket konstruktiva. De bådar helt enkelt gott för framtiden.

Efter konstruktiva samtal kring utvecklingsavtal blev det minst lika positiva samtal kring de utvecklingsmöjligheter som finns i det nyligen träffade Installationsavtalet. Med lite bollande av tankar hittade de närvarande en hel del guldkorn i de nya skrivningarna.

Vid pennan,
Lars Pettersson

Uppdaterad: