Fotograf: Mats Stenborg

Deltagare med vässad mötesteknik

Ett 60-tal deltagare från tio LO-förbund trotsade den strålande solen och samlades i Folkets Hus för att genomföra årets stora GAF-händelse, nämligen deltagarkongressen för alla samtliga tre årskurser. En kongress där tredje årskursen författat ett handlingsprogram som årskurserna ett och två har skrivit motioner och förslag till förändringar kring.

Publicerad:

GAF ger deltagarna en unik roll att utvecklas, inte bara som förtroendevalda utan även rent personligen. Under de tre åren fördjupar deltagarna sig i ett antal olika områden såsom demokratifrågor, internationellt fackligt och politiskt arbete, facklig-politisk samverkan och mycket mer. Utöver det så ingår fastlagda ämnesblock som föreningskunskap och mötesdemokrati. Varje vår sker även denna nu genomförda deltagarkongress där alla tillsammans övar på sina förvärvade kunskaper.
Joachim Hurtig, föreståndare på GAF beskriver:

- Det är underbart att få vara del i en sådan unik företeelse som GAF deltagarkongress. Där ser vi hur de teoretiska kunskaperna omsätts till praktik; det som från början upplevs som övning blir till allvar i en vänlig stämning. Det är min övertygelse att de debatter som sker här påverkar den ideologiska debatten i alla LO-förbund.

Oskar Tindvall, Midroc Electro går sista året av tre i GAF. Under helgens deltagarkongress har Oskar tillsammans med sina klasskamrater agerat styrelse och fått stå till svars för det handlingsprogram de har arbetat fram under året.

-Årets ämnen har varit väldigt intressanta och viktiga under denna deltagarkongress, säger Johan Jensen Elektro Emanuel som går andra året.

-Vad skall jag nu göra under torsdagskvällarna när GAF tar sommaruppehåll?, säger Kristoffer Johnsson, Bravida syd med ett leende på läpparna. Kristoffer går första året på GAF och säger att han har utvecklats väldigt mycket under det gångna året. -Jag kan knappt vänta på vad som komma skall under de kommande två åren, säger Kristoffer.

GAF som står för Göteborgs Arbetares Folkhögskola startar under slutet av augusti upp med en ny klass varje år. Utbildningen börjar närma sig 100-år. Detta är en unik facklig-/politisk utbildning som än så länge endast finns i Göteborg. Är du förtroendevald inom Elektrikerförbundet och är intresserad av att ansöka till GAF hör du av dig till Robert Roxhage, kontaktuppgifter finns på sef.se under Verksamhetskrets 2.


Text: Malin Rosén, If Metall och Robert Roxhage

Uppdaterad: