Elektrikernas kollektivavtal

Kollektivavtalet är en överenskommelse mellan Elektrikerna och våra arbetsgivarmotparter, nästan allt som rör anställningen regleras i kollektivavtalet. Kollektivavtalet uppdateras efter varje avtalsperiod.

 

 

 • Installationsavtalet (898 kB)

  Installationsavtalet är det kollektivavtal som de flesta av våra medlemmar går på och är ett avtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagen. Medlemmarna som går under Installationsavtalet jobbar med elektriska installationsarbeten.

  Avtalet gäller för tiden 2023-05-01–2025-04-30.

  Till Installationsavtalet finns också en bilaga som reglerar medbestämmande på arbetsplatsen. Ladda ned och läs Utvecklingsavtalet.

  The Installation Agreement are also available in English.

   

 • Kraftverksavtalet (903 kB)

  Kraftverksavtalet är ett avtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och Energiföretagens arbetsgivareförening. De som jobbar på avtalet håller på med distribution eller produktion av energi.

  Avtalet gäller för tiden 2023-05-01 – 2025-04-30.

 • TKE-avtalet (552 kB)

  TKE-avtalet (tidigare kallat Thyssenavtalet) är ett företagsavtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och Teknikarbetsgivarna. De som går under kollektivavtalet jobbar på företaget TK Elevator. De arbetar framförallt med hissar och rulltrappor, nyinstallation, service, underhålls- och modernisering samt andra förekommande/tillhörande arbeten inom företaget.

  Avtalet gäller för tiden 2023-05-01 – 2025-04-30.

 • Larm- och Säkerhetsteknikavtalet (998 kB)

  Larm- och Säkerhetsteknikavtalet är ett avtal mellan Svenska Elektrikerförbundet, Seko och Installatörsföretagen. Medlemmarna som går under Larm- och Säkerhetsteknikavtalet jobbar med mindre larmanläggningar.

  Avtalet gäller för tiden 2023-06-01 – 2025-05-31.

  Tidigare Larm- och säkerhetsavtalet är numera ett tilläggsavtal till Larm- och Säkerhetsteknikavtalet där teknikerna på Securitas Technology Sverige AB:s villkor klargörs. Ladda ner och läs tilläggsavtalet.

 • Manpoweravtalet (423 kB)

  Manpoweravtalet är ett företagsavtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och Manpower El & Tele AB. Medlemmarna som går under avtalet jobbar på företaget Manpower EL & Tele AB med bemanningsverksamhet. Manpoweravtalet är en företagsanpassning av Installationsavtalet enligt Installationsavtalet 1 Kap § 7. Vilket betyder att även Installationsavtalet gäller med de tillägg och förändringar som finns i Manpoweravtalet.

  Avtalet gäller för tiden 2023-06-01 – 2025-05-31.

 • Radio & TV-avtalet (1,72 MB)

  Kollektivavtalet för Radio-, TV-, Data- och Elektroniktekniker är ett avtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. De som går på avtalet utför reparations och servicearbeten antingen på firmans verkstad eller direkt hos kunden inom radio-, television-, data- och elektronikteknik.

  Avtalet gäller för tiden 2023-06-01 – 2025-05-31.

 • Elektroskandiaavtalet (622 kB)

  Elektroskandiaavtalet är ett företagsavtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och TeknikGrossisternas Arbetsgivareförening. Avtalet gäller främst för de som jobbar på Elektroskandia Sverige AB. Medlemmarna som går under Elektroskandiaavtalet reparerar framförallt vitvaror som kyl och frys, tvättmaskiner med mera, antingen på verkstad eller hos slutanvändare.

  Avtalet gäller för tiden 2021-01-01 – 2023-09-30.

 • Överenskommelse för arbeten på solenergianläggningar (339 kB)

  Denna överenskommelse är ett tillägg till Installationsavtalet. Vilket betyder att Installationsavtalet gäller med de tillägg och förändringar som finns i detta avtal.

  Medlemmarna som går under överenskommelsen jobbar med arbeten som är relaterat till solcellens likströmssida, det vill säga arbeten före anläggningens likströmsriktare och med arbetsmoment kopplat till solcellsanläggningen.

 • Bemanningsavtalet (871 kB)

  Bemanningsavtalet är ett kollektivavtal mellan Kompetensföretagen och samtliga förbund inom LO och gäller för företag som hyr ut arbetstagare (bemanningsföretag) och som bedriver verksamhet inom dessa förbunds verksamhetsområden.

  Avtalet gäller för tiden 2023-05-01–2025-04-30.

Uppdaterad: