El-Vald

Målgrupp Förtroendevalda
Kursområde Facklig ledarskapsutbildning
Arrangör Verksamhetskretsar
Deltagarersättning Kursen är kostnadsfri. Skattepliktigt utbildningsarvode betalas ut på steg 1. På steg 2 och steg 3 betalar din arbetsgivare ut lön.

Kursbeskrivning

El-Vald är en kurs för dig som är förtroendevald. Kursen är främst för dig som är ny i ditt fackliga uppdrag, men även för dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Observera att kursen är 3x3 dagar. När du anmäler dig till steg 1 ska du även gå steg 2 och 3, det vill säga du anmäler dig till samtliga 9 dagar på en gång. På steg 1 går vi igenom de grundläggande delarna så som medlemskapets värde, förbundets organisation, medlemsförsäkringarna, ledarskap, ideologi och kollektivavtal. På steg 2 får du på ett enkelt och lättförståeligt sätt lära dig hitta i kollektivavtalet, vad avtalet innebär samt hur medlemmarna har användning av det. På steg 3 går vi igenom och lär oss att tolka de arbetsmarknadslagar som är aktuella för oss och kopplar ihop dem med våra kollektivavtal. Kursens mål är att du ska kunna ta på dig enklare förhandlingar på ditt företag. Detta och mycket mer tar vi upp under tre dagar med föreläsning och diskussioner. Varmt välkommen att söka!

Syfte

El-Vald syftar till att ge förtroendevalda en fördjupad kunskap om Elektrikerna och meningen med vår förening. Syftet är också att öka engagemanget som förtroendevald i föreningen. Genom att ge förtroendevalda mer kunskap vill vi även stärka facket lokalt på arbetsplatsen i form av högre organisationsgrad och mer engagerade medlemmar. Vi vill att våra förtroendevalda ska vara idébärare av våra värderingar.

Mål

Att deltagarna efter att ha gått kursen El-Vald ska ha en fördjupad kunskap om Elektrikerna och meningen med vår förening. Deltagarna ska också få en förståelse för sin roll som förtroendevald samt ökad kunskap inom kollektivavtal, lagar och förhandling. Kursens mål är att du ska kunna ta på dig enklare förhandlingar på ditt företag.

Kurstillfällen

Datum
Längd
Plats
Kommentar
Anmälan
Datum: 2020-04-16
Längd: 163 dagar
Plats: Göteborg
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2020-03-08 Information
Datum: 2020-05-05
Längd: 192 dagar
Plats: Karlstad
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2020-04-06 Information & anmälan
Datum: 2020-09-14
Längd: 59 dagar
Plats: Alingsås, Varberg, Uddevalla
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2020-08-24 Information & anmälan
Datum: 2020-09-14
Längd: 59 dagar
Plats: Skellefteå
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2020-08-17 Information
Datum: 2020-09-16
Längd: 59 dagar
Plats: Solna, Gävle, Västerås
Kommentar:
Anmälan: Senast: 2020-08-15 Information & anmälan