Varsel tillbakadraget: Medlemmarnas lön betalas ut i augusti

Efter att Elektrikerna tog strid för medlemmarnas rätt till löneökning och varslade om indrivningsblockad mot Bravida betalar de nu ut den retroaktiva löneökningen under augusti. Därmed drar förbundet tillbaka sitt varsel.

Publicerad:

Den 18 augusti varslade Elektrikerna om indrivningsblockad mot Bravida då de på flera ställen runt om i landet inte betalat ut den retroaktiva lönehöjningen trots att lönerevisionen blivit klar redan i juni.

Efter att förbundet satt press på företaget med sitt varsel om indrivningsblockad kommer Bravida nu att betala ut den retroaktiva lönehöjningen i extra löneutbetalningar under augusti på alla ställen där lönerevisionen är klar.

På Bravida i Halmstad kommer den retroaktiva lönehöjningen betalas ut nu på fredag den 25 augusti för alla elektriker. Övriga avdelningar i Bravida kommer få sin retroaktiva lönehöjning utbetald under nästa vecka, dock senast den 31 augusti. Detta innefattar alla elektriker som har haft sin löneförhandling innan den 17 augusti.

Karriärstegar, de elektriker går upp från exempelvis första till andra års montör, betalas ut löpande så fort som möjligt. Utbetalningarna prioriteras utefter klarställande men ska senast betalas ut den 15 september.

Även på Assemblin betalas de retroaktiva lönehöjningarna ut nu i augusti efter påtryckningar från Elektrikerna. Assemblins elektriker i södra Sverige (ca 600 st) kommer att få den retroaktiva delen utbetalt den 25 augusti och resterande kommer att få den utbetald under nästa vecka, senast den 31 augusti. Företaget har också lovat att lönerevisionen under nästa år kommer planeras på ett bättre sätt.

I lokala förhandlingar driver Elektrikerna dessutom skadestånd och dröjsmålsränta för de medlemmar som skulle fått sin löneökning till semestern. Utfallet av förhandlingarna är i skrivande stund inte klart.

Uppdaterad: