Ledigt jobb: Vikarierande kanslichef

Elektrikerna befinner sig i en spännande utvecklingsresa med målet inställt mot 21 000 medlemmar till 2027. Nu söker vi efter en vikarierande kanslichef som vill arbeta med att utveckla den övergripande verksamhetsstyrningen och som gillar att arbeta i en koordinerade roll. Du gillar att arbeta strukturerat och långsiktigt för att organisationen ska få förutsättningar för att lyckas med sina mål.  

Publicerad:

Om tjänsten 

Som kanslichef får du en koordinerande roll där du ansvarar för att utveckla verksamheten och medarbetarna och arbetet är av både strategisk och operativ karaktär.  

I rollen blir du involverad i och ansvarig för frågor som rör personal, verksamhetsstyrning och koordinering, interna förhandlingar samt internkommunikation. Du kommer få 11 medarbetare på förbundskontoret samt två chefer på distans som rapporterar till dig och du ingår i förbundets ledningsgrupp och rapporterar själv till förbundsordföranden. Som ledare för verksamheten kommer du att möta många olika uppgifter och ansvarsområden.  


Kvalifikationer 

Du har eftergymnasial utbildning vid högskola eller universitet eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet och önskvärt är någon form av ledarskapsutbildning. Du har erfarenhet av arbetsledning på operativ och strategisk nivå sedan tidigare. Önskvärt är att du har erfarenhet av HR-relaterade arbetsuppgifter. Erfarenhet av arbete i en medlemsorganisation eller liknande verksamhet är meriterande. Vi förväntar oss att du har god administrativ förmåga och god IT-vana samt förmågan att kommunicera och uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. 

Som person är du en god organisatör som också har förmågan att delegera, prioritera och skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner engagemang och delaktighet. Du är prestigelös och ödmjuk samtidigt som du är initiativrik och tydlig med förväntningar och resultat. Det är viktigt att du delar våra värderingar och har förståelse för vårt uppdrag och hur vår verksamhet fungerar. 

Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde 1 december eller efter överenskommelse och längst till och med 10 september 2024 med chans till förlängning. Placering är på vårt förbundskontor i centrala Stockholm.  


Anställningsvillkoren regleras i AFO-avtalet för tjänstemän. 


Ansökan 

Frågor besvaras av kanslichef Eleonore Eriksson på 010-434 05 06 eller eleonore.eriksson@sef.se


För fackliga frågor kan Carina Petersén kontaktas på 010-434 05 21. 


Skicka din ansökan till eleonore.eriksson@sef.se senast 1 november, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Uppdaterad: