Regeringen har lyssnat på oss – nytt förslag om energiförsörjning

I dag höll energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar och klimat- och miljöminister Annika Strandhäll pressträff om Sveriges energiförsörjning.

Publicerad:

Paketet innehåller förslag om såväl solkraft, vindkraft och vattenkraft, som kraft- och fjärrvärme och kärnkraft. Målet är att säkra upp mycket och billig el för Sveriges hushåll och företag. Vilket ska öka takten i klimatomställningen och skapa nya jobb. För att skapa en långsiktig energipolitik bjuder regeringen in till blocköverskridande energipolitiska samtal.

Läs mer om regeringens förslag på regeringen.se.

Jag är väldigt glad att regeringen har lyssnat på oss. Det här kraftpaketet för mer och billig el i hela landet som regeringen presenterade idag har flera förslag som återfinns i Elektrikernas egna energipolitiska program.

Nu när regeringen tar initiativ till en mer konstruktiv och lösningsorienterad energipolitik gäller för övriga partier att gå in i samtalen med samma inställning. Från Elektrikernas sida ser vi ett stort behov av en bred och långsiktig lösning. En viktig fråga som återstår är konkreta förslag på kompetensförsörjning, vi bidrar gärna i det arbetet, säger Elektrikernas ordförande Urban Pettersson om förslaget.


Läs vad Elektrikernas viktigaste energipolitiska krav är i vårt energipolitiska program.

Uppdaterad: