Vill du ha ett tryckt ex av nya Kraftverksavtalet?

Elektrikerna och Energiföretagen har tecknat ett nytt Kraftverksavtal för perioden 16 november 2020 till och med den 30 april 2023. Avtalet innehåller i stort sett allt du behöver veta om de rättigheter och skyldigheter du har på ditt jobb. Nu är det nya avtalet redo att ladda ned eller beställa.

Publicerad:

Vill du ha ett tryckt ex av Kraftverksavtalet?

Förbundet har tagit ett beslut att så mycket som möjligt av all information som skickas ut ska gå elektroniskt i stället för via brev. Genom att bli mer digitala kommer Elektrikerna kunna nå våra medlemmar snabbare och samtidigt spara på både miljöns och förbundets resurser. Därför får inte alla medlemmar sitt kollektivavtal hem i brevlådan med automatik som tidigare utan de som vill ha ett fysiskt ex av kollektivavtalet kan välja att beställa ett och få det hemskickat kostnadsfritt. Alla medlemmar på Kraftverksavtalet ska bli kontaktade hur de går till väga antingen via mejl eller brev. Länken till där du kan beställa ditt tryckta avtal hittar du annars alltid på mina sidor under Viktigt medlemsmaterial.  Du kan också ladda ned och läsa ditt kollektivavtal på vår hemsida: 

Elektrikernas kollektivavtal

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Då vi fortfarande är i en övergångsperiod från brev till mejl får du som inte har en mejladress registrerad denna gång också information via brev. Men då vi framöver kommer att övergå till att bara skicka mejl är det viktigt att du loggar in på mina sidor och uppdaterar dina kontaktuppgifter så att du inte missar någon viktig information från förbundet.

Kontakta oss eller boka in ett möte

Har du frågor om nya avtalet kontakta vår medlemsservice Kontakten på 0771-10 14 00 eller kontakten@sef.se. Om du vill boka in en genomgång av avtalet med en ombudsman kan du höra av dig till din regions postbox. Beroende på hur situationen med Covid-19 ser ut där du bor kan vi däremot behöva anpassa oss till riktlinjerna och hålla mötet digitalt. Om du är osäker vilken region du tillhör hittar du en karta över hur våra regioner är uppdelade här.

Region Nord: postbox.nord@sef.se                                                                                                 
Region Mitt: postbox.mitt@sef.se                                                                                                               
Region Väst: postbox.vast@sef.se                                                                                                             
Region Syd: postbox.syd@sef.se  

 

Påverka ditt kollektivavtal

Som medlem har du alltid möjlighet att påverka och komma med förslag på avtalsförbättringar, så kallade avtalsmotioner. Är det något i Kraftversavtalet som du tycker fattas eller borde förändras? Du kan redan nu skicka in en avtalsmotion till nästa avtalsrörelse. Du kan ta hjälp av din lokala verksamhetskrets i Elektrikerna för att få stöd i ditt skrivande.

Skicka in en avtalsmotion

 

När är Elektrikernas andra kollektivavtalen klara?

Sidan med Elektrikernas kollektivavtal uppdateras med de nya kollektivavtalen vart efter de är korrekturlästa och klara för tryck. Installationsavtalet förväntas bli färdigt under mars.

Under tiden hittar du alla överenskommelser med det som är nytt i avtalet under Avtal2020.

Uppdaterad: