Emmy Åberg, Vinnare Installationselektriker 2018

Emmy Åberg, Vinnare Installationselektriker 2018

Fotograf: WorldSkills Sweden

Är du Sveriges Bästa Elektriker 2022?

Den 10-12 maj 2022 är det Yrkes-SM. Vi söker de som vill göra upp om titeln - Sveriges Bästa Elektriker. Är det du, eller någon du känner, vi söker?

Publicerad:

Tre personer kommer vidare från uttagningen för att tävla i Yrkes-SM som äger rum i Växjö den 10-12 maj 2022. Kandidater som kan nomineras till uttagningen ska vara födda 2002-2004. Är du Sveriges Bästa Elektriker? Nominera dig själv eller din kandidat redan idag!

Nominera till uttagningen senast den 27 september 2021.
Skicka anmälan via e-post till:

jonas@etgcollege.se

asa.gabrielsson@in.se

 

Vad innebär det att tävla i Yrkes-SM?

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset för och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och  uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken. Under tre intensiva dagar kan skolor och allmänhet fritt inträde till evenemanget med  möjligheten att titta, fråga och själva få prova på olika yrken.

Yrkes-SM är stort, det totala evenemangsområdet upptar ofta en yta av cirka 40 000 m². Du som tävlar bör inte ha något emot att synas eftersom en del i uppdraget blir att prata med media och synas i sociala medier.

Läs mer eller kika på en film om Yrkes-SM på:

yrkessm.se

 

Vinnaren i Yrkes-SM kan få tävla i Yrkes-VM i Lyon

Vinnaren i Yrkes-SM kan, förutom titeln Sveriges Bästa Elektriker, få tävla i Yrkes-VM 2024 i Lyon som representant för Sverige och elinstallationsbranschen.

Yrkes-VM, WorldSkills Competition – är världsmästerskapet i yrkesskicklighet för
ungdomar där Sverige representeras av Yrkeslandslaget. Det är en spektakulär tävling och uppvisning av olika yrken. Fler än 1 200 unga yrkesverksamma från cirka 70 länder tävlar i över 50 olika yrkesgrenar under de fyra tävlingsdagarna.

Vinnaren i Yrkes-SM 2022 får tävla i Yrkes-VM 2024 som går av stapeln i Lyon, Frankrike. Tävlande i Yrkes-VM får vara max 22 år. Inför Yrkes-VM får varje tävlande jobba med en expert/coach som hjälper till att finslipa tekniken. Förutom det anordnar World Skills Sweden tre lagträffar. Under lagträffarna ges ungdomarna tillfälle att bygga laganda, få medieträning och mental träning. De blir också fotograferade, går igenom yrkesspecifik träning med sin expert samt får en hel del praktisk information inför resan till Yrkes-VM.

Uppdaterad: