LO begär förhandlingar om omställning

LOs representantskap beslutade under torsdagkvällen att skicka en ny förhandlingsframställan till Svenskt Näringsliv när det gäller omställningsförsäkringar.

Publicerad:

– Igår kväll blev det klart att LOs representantskap röstar ja till att återuppta LAS-förhandlingarna med Svenskt Näringsliv. Nu när LO sätter sig ner vid förhandlingsbordet kommer vår huvudfokus att vara att se till att stärka våra omställningsförsäkringar. Alla LO-förbundens medlemmar ska ha rätt till stöd att hitta nytt jobb.

På grund av det nya läget på svensk arbetsmarknad till följd av överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv, PTK, Kommunal och IF Metall rörande förändringar i LAS, är det viktigt att vi övriga förbund inom LO sätter oss ned och kollar på konsekvenser på svenska arbetares skyddssystem. Elektrikerna tycker därför att det är ett klokt och bra förslag som LOs representantskap enades om. Vi måste spela korten vi fått och i den rådande situationen förhandla fram det som är bäst för våra medlemmar, säger Elektrikernas ordförande Urban Pettersson om LOs beslut.

Uppdaterad: