Hur ser framtiden ut för elektriker?

Inom tio, tjugo år ska samhället ha ställt om till fossilfri energi och allt ska försörjas med el. Hur påverkar det elektrikeryrket? I projektet ”Elektriker 2030” diskuterade vi olika utmaningar som elektriker står inför, utifrån det som händer i omvärlden.

Publicerad:

Våren 2021 bjöds medlemmar och förtroendevalda in till en diskussion om utmaningar som elektriker står inför fram till 2030. Ökad tidspress, innovativ teknik och ökad konkurrens var tre utmaningar som återkom i diskussionerna. Resultatet blev en rapport med trender och idéförslag. Här kan du nu läsa ett utdrag av 28 trender som kan komma att påverka ditt yrkesliv som elektriker.

28 trender som påverkar elektriker

 

Var med och skapa bättre förutsättningar för framtidens elektriker

Inför förbundsmötet i maj 2022 vill vi se motioner och förslag som möter de utmaningar som yrket, branschen och förbundet står inför.

Så kan du bidra

  1. Skicka oss ett meddelande med dina tankar via formuläret på den här sidan så samlar vi ihop alla goda idéer och förslag som stöd för diskussioner på förbundsmötet i maj 2022. Utgå gärna från spaningar som är gjorda.
  2. Skriv konkreta förslag till förbundsmötet. Prata ihop dig med dina arbetskamrater och formulera förslag på vad Elektrikerförbundet bör göra de kommande tio åren. Använd formuläret för motioner. Senast 23 januari behöver vi ditt förslag. 
Uppdaterad: