Kraftverksavtalet prolongeras till den 15 november

Tidigare meddelades att årets avtalsförhandlingar skjuts fram till i höst. Nu har vi kommit överens om till när ytterligare två av förbundets kollektivavtal prolongeras, det vill säga förlängs med nuvarande villkor.

Elektrikerförbundet har kommit överens med EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) om att Kraftverksavtalet prolongeras till den 15 november 2020.

Elektrikerförbundet har kommit överens med TeknikGrossisternas Arbetsgivareförening om att Elektroskandiaavtalet prolongeras till den 31 december 2020.

Avtalsförhandlingarna återupptas den 1 oktober 2020 för Kraftverksavtalet och den 1 december för Elektroskandiaavtalet och kommer då att fortsätta där de slutade.

Tidigare har Elektrikerförbundet kommit överens med Installatörsföretagen om att prolongera Installationsavtalet till den 15 november 2020 och Larm- och Säkerhetsteknikavtalet till den 31 december 2020.Vi har även kommit överens med Teknikarbetsgivarna om att prolongera Thyssenavtalen till den 30 november 2020. Förbundet har också prolongerat Sector Alarmavtalet och Larm- och Säkerhetsavtalet till den 30 november 2020. Diskussioner om att prolongera övriga kollektivavtal förs med respektive arbetsgivarorganisation.

Uppdaterad: