Mikael Pettersson, Förhandlingschef

Mikael Pettersson, Förhandlingschef

Fotograf: Diana Oldenburg

Installationsavtalet prolongeras till den 15 november

Tidigare meddelades att årets avtalsförhandlingar skjuts fram till i höst. Idag kom Elektrikerförbundet överens med Installatörsföretagen hur länge några av förbundets kollektivavtal prolongeras, det vill säga förlängs med nuvarande villkor.

Publicerad:

Installationsavtalet prolongeras till den 15 november 2020 och Larm- och Säkerhetsteknikavtalet prolongeras till den 31 december 2020.

Avtalsförhandlingarna återupptas den 1 oktober 2020 och kommer då att fortsätta där de slutade.

Tidigare har Elektrikerförbundet kommit överens med Teknikarbetsgivarna om att prolongera Thyssenavtalen till den 30 november 2020. Förbundet har också prolongerat Sector Alarmavtalet och Larm- och Säkerhetsavtalet till den 30 november 2020. Diskussioner om att prolongera övriga kollektivavtal förs med respektive arbetsgivarorganisation.

–Tillsammans med Installatörsföretagen har vi lyckats ena oss i frågan om prolongering av Installationsavtalet samt Larm- och Säkerhetsteknikavtalet. Vi följer LOs och Svenskt Näringslivs överenskommelse, det är det mest ansvarsfulla att göra i nuläget och visar prov på parternas samarbetsförmåga när landet står inför stora utmaningar, säger Mikael Pettersson, förhandlingschef på Elektrikerförbundet.

Uppdaterad: