Fotograf: Diana Oldenburg

Idag lanserar Elektrikerna Kollektivavtalskollen

Idag är det Kollektivavtalets dag. Det firar vi genom att göra våra kollektivavtal publika och lansera Kollektivavtalskollen! Kollektivavtalskollen är en tjänst där du genom en snabb sökning kan kolla om elfirman har kollektivavtal med Elektrikerna.

Publicerad:

Kollektivavtalskollen sorterar närmare 3 500 kollektivavtal inom Elektrikernas avtalsområden. Att inte arbeta på en arbetsplats med kollektivavtal kan bli en dyrköpt historia. Det kan skilja upp till 7 000 kr i månaden i bara pension mellan ett företag som omfattas av kollektivavtal och ett som inte gör det. Med publika avtalsregister som Kollektivavtalskollen blir valet av arbetsgivare lättare och tydligare för våra medlemmar. Du som medlem kan gärna kombinera Kollektivavtalskollen med din medlemsförmån Jobbkollen, vår tjänst som underlättar för dig att söka nytt jobb.

– Kollektivavtalet är en grund för solidaritet. Ingen ska tvingas att förhandla för sig själv. Genom att jobba på en arbetsplats med kollektivavtalet vet våra medlemmar att de är garanterade löneökningar och andra anställningsvillkor i avtalet som till exempel arbetstidsförkortning och tjänstepension. Om en arbetsgivare saknar kollektivavtal är du som anställd helt i händerna på arbetsgivarens godtycke, säger Elektrikerförbundets förste vice ordförande Louise Olsson och fortsätter:

– Genom att göra vårt avtalsregister med vilka företag vi har kollektivavtal med publikt för alla via vår nya tjänst Kollektivavtalskollen gör vi det enklare för våra medlemmar att välja seriösa arbetsgivare när de byter jobb. Vi marknadsför mer än gärna de företag som erbjuder schyssta villkor genom kollektivavtal, avslutar Louise Olsson

Läs mer om kollektivavtal och testa Kollektivavtalskollen på länken nedan:

Testa Kollektivavtalskollen

Uppdaterad: