Fotograf: Diana Oldenburg

Förhandlingarna på Radio & TV-avtalet kärvar

Förhandlingarna på Radio & TV-avtalet går trögt med motparten Svensk Handel. Det handlar framförallt om att vi inte är överens om låglönesatsningen och förändringar i arbetstiden. Förhandlingarna har därför avbrutits.

Publicerad:

– Förhandlingarna på Radio & TV-avtalet går trögt med motparten Svensk Handel. Arbetsgivarna vill inte gå med på låglönesatsningen då det tycker att det blir för dyrt att höja lönen för de med lägst lön på avtalet. Det här är en viktig fråga för oss, självklart ska våra medlemmar på Radio & TV-avtalet få samma löneökningar som anställda inom andra branscher!

Svensk Handel vill också göra försämringar i de anställdas arbetstid genom att göra så att de får mindre betalt när de jobbar kväll. Detta kan vi inte gå med på och förhandlingarna har därför avbrutits på obestämd tid, säger Mikael Pettersson, Elektrikernas förhandlingschef, om förhandlingsläget på Radio & TV-avtalet.

Radio & TV-avtalet löper ut den 31 december 2020.

Om Radio & TV-avtalet

Kollektivavtalet för Radio-, TV-, Data- och Elektroniktekniker är ett avtal mellan Svenska Elektrikerförbundet och arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. De som går på avtalet utför reparations och servicearbeten antingen på firmans verkstad eller direkt hos kunden inom radio-, television-, data- och elektronikteknik.

Uppdaterad: