Fotograf: Diana Oldenburg

Facklig framgång: Elektrikerna har nu tecknat kollektivavtal med Hometec Security

Elektrikerna har nu tecknat kollektivavtal med Hometec Security GBG AB, därmed återtas alla stridsåtgärder. Grattis alla anställda säkerhetstekniker!

Publicerad:

Den 24 augusti 2020 varslade förbundet företaget om blockad och total arbetsnedläggelse för att få till ett kollektivavtal. Stridsåtgärden trädde i kraft den 3 september 2020. Stridsåtgärderna utökades därefter med varsel om nyanställningsblockad och sympativarsel den 14 september 2020 och sedan ytterligare sympativarsel den 15 september 2020.

Under konflikten har ett stort antal stöduttalanden för Elektrikerförbundets kamp för kollektivavtal kommit in. Bland annat fackförbunden Kommunal, IF Metall och Fastighets tillsammans med SSU och många flera har ställt sig bakom Elektrikerförbundets stridsåtgärder för att få till kollektivavtal för våra medlemmar. Stort tack för allt stöd som vi har fått! 

Extra glädjande är att fler medlemmar runt om i Sverige har uppmärksammat vår kamp för kollektivavtal. Vi får nu samtal från medlemmar som också vill ha kollektivavtal på sin arbetsplats, vilket vi självklart kommer kämpa för att det ska bli verklighet!

Granskad: