Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman bjöd in till möte om hur energibranschen påverkas av coronaviruset

Idag bjöd Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman in representanter för energibranschen för att få en lägesbild av hur coronaviruset påverkar energibranschens förutsättningar och samhällets förmåga att upprätthålla god energiförsörjning i hela landet. Elektrikerförbundet deltog givetvis och gjorde flera tillägg om vad det är viktigt att tänka på framöver.

Publicerad:

Elektrikerförbundet tycker att detta är ett bra initiativ från Regeringen. Förbundet kommer självklart bidra med vad vi kan för att lösa situationen, dock har vi också idéer om vad som behöver göras långsiktigt för energibranschen men just nu fokuserar vi på akuta insatser.

På mötet med Anders Ygeman påpekade vi bland annat att vi ser risker med arbetsmiljön för montörerna i branschen på grund av de redan pressade organisationerna. Vi kommer ge extra stöd till våra skyddsombud under krisen.

Den pressade situationen har ju också som konsekvens att det finns risk för upprätthållning av god elförsörjning. Därför kommer representanter för energibranschen att träffas igen nästa vecka för att fortsätta diskussionerna. Då deltar Elektrikerförbundet givetvis i diskussionerna igen.

Uppdaterad: