http://www.etgsverige.se/

www.etgsverige.se

Vårt utbildningskoncept Elteknikbranschens Gymnasieskolor (ETG) ger numera extrapoäng vid upphandling hos Arbetsförmedlingen!

Anslutna yrkesskolor med medlemskap i vårt utbildningskoncept ETG får numera extrapoäng hos Arbetsförmedlingen vid inkomna anbud för att bedriva elektrikerutbildning. Branschen är först med att få in sådana här typer av extrapoäng!

Publicerad:

"Tack vare ihärdigt arbete från branschens sida i form av dialog mellan ECYs Ordförande Pär Lundström och Arbetsförmedlingen ger medlemskap i ETG numera extrapoäng vid inkomna anbud, för att bedriva elektrikerutbildning. Branschen är först med att få in sådana här typer av extrapoäng och ett tydligt kvitto på att ETG-konceptet symboliserar hög kvalitet, säger Mikael Pettersson, ordförande för ETG Sverige och ombudsman på Elektrikerförbundet.

"Detta är mycket glädjande, säger Jonas Andersson, VD för ETG Sverige. "Med Arbetsförmedlingens nya regler för upphandling har vi nu kö av vuxenutbildare som vill bli branschcertifierade. Detta är en av våra bästa möjligheter för att strategiskt påverka leveransen av kompetens till våra medlemsföretag."

Detta är ETG

ETG

Elteknikbranschen, Elektrikerförbundet och Installatörsföretagen, driver utbildningskonceptet ETG (Elteknikbranschens Gymnasieskolor) för att utveckla kvaliteten i yrkesutbildningen till elektriker. Syftet är att försörja elteknikbranschen med välutbildade elektriker som är rustade för framtidens utmaningar.

Elteknikbranschens utbildningskoncept kvalitetssäkrar yrkesämnena i utbildningen och utvecklar kvaliteten på programmet. Skolan får genom konceptet en kvalitetssäkring som utgår från företagens förväntningar och branschens krav på blivande medarbetare inom elteknikbranschen. 

De elever som får ETG-examen får sitt yrkesbevis i samband med sin examen och anställs som förstaårsmontörer i företagen enligt kollektivavtal mellan elteknikbranschens parter.

Läs mer om ETG

Uppdaterad: