Säkerheten i energibranschen diskuteras på högsta nivå

Äntligen diskuteras säkerheten i energibranschen på högsta nivå. Enligt vår rapport " En avreglerad elmarknad: Vem får betala priset?" är det framförallt den avreglerade elmarknaden som står bakom att arbetsplatsolyckorna ökar.

Publicerad:

Idag i Sveriges Radio diskuterar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman tillsammans med Jonas Wallin, förbundsordförande för Elektrikerna och Håkan Kaneteg, distributionselektriker och en av initiativtagarna till det fackliga initiativet "Ingen ska dö på jobbet", vad som ska göras åt att arbetsplatsrelaterade olyckor för elektriker ökat under lång tid. Anders Ygeman har bett om att ett möte med representanter för branschen för att diskutera situationen.

Lyssna på inslaget

I en rapport från Elektrikerförbundet, författad av Mats Wingborg, görs en genomgång av konsekvenserna av en avreglerad elmarknad. Rapporten släpptes vid ett seminarium den 21 februari 2018, men är högst aktuell idag.

Läs rapporten

Om initiativet ”Ingen ska dö på jobbet”

Om initiativet ”Ingen ska dö på jobbet”

Förtroendevalda har startat gruppen "Ingen ska dö på jobbet". Tillsammans med facket har gruppen gjort ett stort arbete inom arbetsmiljö och träffat ministrar, myndigheter, nät- och entreprenadbolag för att berätta om situationen i energisektorn, där flera har fått sätta livet till.

TIPS!
Följ Facebooksidan "Ingen ska dö på jobbet" där de initiativtagande förtroendevalda berättar om sitt arbetsmiljöarbete.

Uppdaterad: