Kom ihåg att rösta!

Din röst är viktig! På söndag den 26:e maj är det det val till Europaparlamentet. EU-valet 2019 går mot rekord-valdeltagande, och det gör det extra viktigt att du kräver din rätt, genom att rösta innan eller på valdagen.

Publicerad:

Alla fackförbund inom LO står bakom: Johan Danielsson som står som nummer 2 på Socialdemokraternas valsedel. Till vardags är Johan ansvarig för EU-frågor på LO. Det Johan vill arbeta för i Bryssel är bland annat att säkerställa att alla som arbetar i Sverige gör det på svenska kollektivavtal.

Johan Danielsson förklarar för Europaportalen att frågorna som han brinner för i valet är följande:

– Det handlar för det första om ordning och reda på arbetsmarknaden och hur vi kan se till att alla som arbetar i Sverige gör det på svenska kollektivavtal. Men också om hur vi kan använda EU-samarbetet för att säkerställa att alla som arbetar i Europa får trygga och anständiga arbetsvillkor, och att vi har ett europeiskt arbetsmiljösamarbete som säkerställer att alla som går till jobbet också får komma hem från jobbet.

– Johan Danielsson (S)
Johan Danielsson

Johan Danielsson

Läs mer om Johan Danielsson

 

Vad tycker partierna om frågor som rör ditt jobb?

Våra medlemmars villkor och rättigheter är ständigt beroende av politiken. För att du som medlem ska få koll på vad de olika partierna tycker om frågor som rör dina rättigheter har vi sammanställt ett urval av frågor och hur de olika partierna har röstat.

Vill du ladda ned bilden och dela eller bara kolla lite närmare så finns den här:

Ladda ned bild

Uppdaterad: