Fotograf: Anna Ledin Wirén

Idag startar Arbetsmiljöveckan – Årets tema är företagshälsovård

Vecka 43 är den internationella Arbetsmiljöveckan. Det är den veckan på året som arbetsmiljön på svenska arbetsplatser ska uppmärksammas extra mycket. Elektrikerförbundets arbetsmiljötema under 2019 är företagshälsovård.

Publicerad:

Har du koll på vad som ska ingå i din företagshälsovård?

Hur har du det? Vi vill göra en undersökning om hur det fungerar i praktiken på ditt jobb för att kunna hjälpa till så att så många som möjligt får tillgång till företagshälsovård.

På mina sidor hittar du en kort enkät som tar cirka 2 minuter att svara på. Hjälp oss ta reda på hur det ligger till med kunskapen om företagshälsovård, som de flesta av våra medlemmar har rätt till enligt kollektivavtalen. Genom att svara på enkäten hjälper du oss hjälpa våra medlemmar!

Uppmuntra också gärna dina arbetskamrater att gå in och svara så vi får ett så stort svarsunderlag som möjligt!

Mina sidor

 

Vad är företagshälsovård?

Företagshälsovårdens främsta uppgift är att ta bort eller minska risker i arbetsmiljön. Enligt Arbetsmiljölagen (kapitel 3, § 2c) ska arbetsgivaren se till att det finns företagshälsovård att tillgå för de anställda beroende på hur arbetsförhållandena ser ut och vad som krävs på den enskilda arbetsplatsen. Vi har däremot sett till så att företagshälsovård ska ingå i de flesta av Elektrikernas kollektivavtal. I avtalet regleras vad och vilka undersökningar som ska ingå.

Följande av Elektrikernas kollektivavtal har företagshälsovård reglerat:

- Installationsavtalet
- Kraftverksavtalet
- Thyssenavtalet
- Sector Alarmavtalet
- Larm- och Säkerhetsteknikavtalet
- Larm- och Säkerhetsavtalet
- Elektroskandiaavtalet

Du kan läsa vad som ingår i företagshälsovården i just ditt kollektivavtal här:

Våra kollektivavtal

Uppdaterad: