Stefan Lyshed-Jakobsson, Verksamhetsledare i VK 31

Stefan Lyshed-Jakobsson, Verksamhetsledare i VK 31

Vi presenterar: Stefan Lyshed-Jakobsson, Verksamhetsledare i VK 31

Under kommande veckor kommer vi att presentera våra verksamhetsledare, de lokala ledarna för en verksamhetskrets (VK), framröstade av medlemmarna som tillhör den kretsen. Denna vecka möter vi Stefan Lyshed-Jakobsson som är Verksamhetsledare i VK 31, vilket omfattar våra medlemmar i Östergötland.

Publicerad:

Vem är du?

Jag är en kille på 51 år som bor på landet med frugan sedan tre år tillbaka. Jag och frugan har varit tillsammans sedan 1989 och vi har två grabbar som har lämnat boet. Jag är något av en föreningsmänniska som är med och styr och ställer i ett flertal olika klubbar och föreningar. Mina fritidsintressen är i huvudsak hundaktiviteter, jakt och köra MC.

Störst tid tar aktiviteterna som har med hundar att göra och då syftar jag på att jag är ansvarig för viltspårsverksamheten i Östergötland inom Svensk Spaniel och Retriever klubben. Jag är även domare i viltspår så det blir en del farande för att bedöma hundar på olika orter och tävlingar.

Årets semester tillbringades till största delen i husbilen. Vi försöker även att hinna med en del helgturer med husbilen under säsongen både i och utanför landets gränser.

När gick du med i förbundet?

Jag gick med i förbundet så fort jag började jobba som elektriker, det var veckan efter att jag hade slutat skolan våren 1985.

Vad är det roligaste med att vara VK-ledare?

Det är svårt att säga det som är roligast, men det bästa med att vara det är följande: Man får träffa mycket människor, det är ett ganska fritt arbete, det känns bra att se förtroendevalda utvecklas i sina roller, man stärks och utvecklas kontinuerligt i sin roll som VK-ledare.

Vad tycker du är de viktigaste frågorna för förbundet att arbeta med?

Förbundet har en del utmaningar att ta tag i och viktiga frågor kan vara lite olika beroende på vilken nivå i förbundet man syftar på. Jag tycker att medlemsvärvning, organisering, behålla nuvarande medlemmar, avtalsteckning, arbetsmiljö, studier samt utveckla demokratin i förbundet är viktiga frågor.

Hur kan vi bli fler medlemmar?

Vi måste prioritera och kontinuerligt arbeta med medlemsvärvning. Vid varje tillfälle där vi har kontakt med elektriker till exempel vid uppsökeri i någon form så ska vi ställa frågan om man är medlem i förbundet. Således om man inte är det så ska man erbjudas medlemskap.

Vi ska följa upp alla som går ut utbildningen till elektriker och erbjuda dom medlemskap när dom får jobb. Vi ska erbjuda alla som har valt att inte vara medlemmar att gå utbildningen El-intro.

I dag är vi 943 aktiva medlemmar i VK 31. Vi har historiskt sett minskat för varje år, för ett år sedan var vi i VK 31 962 aktiva medlemmar. Nu mina vänner är det hög tid att vi vänder trenden och ökar vårt medlemsantal. Hur många aktiva medlemmar är vi då om ett år I VK 31? Jag vill att vi är minst 962 stycken det vill säga det antalet som vi var för ett år sedan.

Uppdaterad: